Publicitat
Política · 9 de Maig de 2014. 14:32h.

L'escriptora Cristina Peri Rossi equipara Catalunya a una dictadura

"Quan no podem dir el que pensem és perquè hi ha un totalitarisme que ho impedeix"

L'escriptora Cristina Peri Rossi equipara Catalunya a una dictadura

Peri Rossi

Els escriptors Andrés Trapiello, Cristina Peri Rossi, Félix de Azúa, Álvaro Pombo i Fernando Savater demanen el vot per a UPyD i participen en un vídeo de campanya de cara a les eleccions europees del proper 25 de maig.

Andrés Trapiello assegura que "hi ha un cert descrèdit i a UPyD he trobat la dignificació de la política". En aquest sentit destaca "el seu projecte contra les factures nacionals i els drets ciutadans atacats pels nacionalismes". També denuncia el "buit en els mitjans de comunicació" que al seu parer pateix el partit.

Per la seva banda, Cristina Peri Rossi, assenyala que "m'ha tocat viure dues dictadures, l'argentina i la de Franco, on el totalitarisme impedia dir el que pensem". "La gent té un instint de llibertat, però sé el que significa la por: la visc aquí a Catalunya, la por a dir el que un pensa", afirma.

L'escriptora afegeix que "vull la llibertat de poder pensar que el que faig o dic té un cost econòmic". "La gent no s'atreveix a dir el que pensa perquè té por de la revolució", indica, a més de sentenciar que "UPyD és l'únic partit que pot renovar la política".

Finalment, Félix de Azúa, es queixa del perill dels nacionalismes que neixen com bolets". També denuncia que "la independència catalana l'estem finançant els espanyols". "Tot el que està gastant la Generalitat, que són quantitats brutals que a més són secretes, la paguem els espanyols. És una vergonya que m'impedeix votar PSOE o PP".

Publicitat
Publicitat

136 Comentaris

Publicitat
#90 Albert Vila, Barcelona, 11/05/2014 - 17:32

Doncs sentint els candidats de la seva corda ningú no ho diria. D'aquí a quinze dies podran votar el que considerin més oportú. I d'aqui a mig any podran decidir el futur de Catalunya... llevat que ells mateixos ho impedeixin.

#89 S. Mas S., Crevillent, 11/05/2014 - 09:20

Aquesta gent fan els seu paper, no volen PP-PSOE, i açò està be. que amb llibertat facen el seu rol teatral.
Però se'ls nota una incapacitat de imaginar un futur no castellà d'Espanya inclós d'una Europa no castellana i si els apretes una mica més, d'un mon no castellà. Son veritables feixistes.

#88 Tirant, bcn, 10/05/2014 - 21:18

El més inquietant és una veritat que el règim que governa avui Catalunya es nega a reconèixer: hi ha por entre els ciutadans que no són separatistes. L'estat ha desaparegut de Catalunya i ens ha deixat en mans d'aquesta colla de fanàtics nacionalistes que tot ho domina. Discrepar és perillós ...

#88.1 pep, manresa, 10/05/2014 - 23:33

És ben cert, no has vist com li ha quedat la cara al Pere Navarro?, com un mapa tu, és que era la iaia del Benet Tallaferro

#87 Gintonik, Ves a Saber, 10/05/2014 - 16:32

Cantidades ingentes que gasta la Generalitat, que son secretas (por eso lo sé yo), ya que siempre mienten...... Nosotros financiamos al separatismo..... (Azua). Miedo (Peri Rossi)..... Europa, mas alla de las determinaciones "nacionales" (Savater que se dice no-nacionalista).... ESTAFADORES!

#86 La Nit dels vidres trencats (= Kristallnacht) ... , Nit de vidres trencats (Kristalnacht) .., 10/05/2014 - 16:02

1) Les MENTIDES de Jordi PUJOL ... (dixit): "Encara NO he vist NI 1 SOL VIDRE TRENCAT ..." ...

2) S'oblida el "ex-MOLT HONORABLE" dels VIDRES TRENCATS de les Seus unionistes en els atacs perpetrats pels separatistes sediciosos ...

3) CATALUNYA 2014 = ALEMANYA 1938

...................

#86.1 Fas por, bcn, 11/05/2014 - 16:53

Ets un irresponsable total. Precisament, fas tu, allò que pretens denunciar: acusar de violentes persones que no ho són. El teu terrible comentari sí que és violent. Crec que ets una mala persona. Un perill per a la societat. De manipuladors com tu ve la més terrible violència.. Fas por.