Publicitat
Política · 28 de Maig de 2013. 18:36h.

L’esquerra amenaça amb torpedinar la cimera

PSC, ICV-EUiA i CUP reclamen un compromís del Govern amb l’escola pública

La manca de representants de l’escola pública catalana i les retallades patides en aquest sector fan perillar la imatge d’unitat que pretén el president Mas, en la cimera educativa que se celebra aquest dimarts a la Generalitat per protestar contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, del ministre Wert.

Els partits d’esquerres han entrat al Palau de la Generalitat amb la reivindicació clara del manteniment de la qualitat a l’escola pública. ICV-EUiA, PSC i la CUP volen aprofitar la trobada per reclamar a Mas que aturi les retallades que en els darrers dos anys han tret al carrer milers de persones.

El més clar ha estat el diputat ecosocialista, Joan Mena, qui abans d’entrar a Palau s’ha queixat perquè entre els convidats no hi ha ningú “amb samarretes grogues”. El diputat ha al·ludit a les famílies i els treballadors de l’escola pública que han desfilat pels carrers de Barcelona amb aquestes peces de vestir per reclamar un ensenyament públic de qualitat.

Socialistes i ‘cupaires’ també han anunciat que demanaran al president català alguna cosa més que una foto conjunta per protestar contra la reforma educativa de Wert. “Venim a treballar per l’escola pública a Catalunya i a Espanya”, ha dit el cap de files socialista, Pere Navarro.

El conseller Homs i el portaveu Jordi Turull, juntament amb la consellers d’Educació, Irene Rigau, i de Cultura, Ferran Mascrell, presideixen la taula de la cimera. Hi han assistit tots els grups parlamentaris excepte C’s i PP. I la comunitat educativa està representada pels membres del Consell Escolar de Catalunya, amb el seu president Ferran Ruiz, al capdavant.

Herrera i Mena, a l'arribada a la cimera
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 la darrera defensa, bcn, 28/05/2013 - 21:22

senyors, menys covardies , cal esser mes valent i digne,i plantar cara a Ecspaña i culpable real dels nostres mals, i no buscar excuses de mal pagador,per
no donar la cara i seguir tirant de "veta", i no fer res
útil per la nació.

#4 Joan, Martorell, 28/05/2013 - 20:15

Que se'n vagin a la merda!
Ara toca defensar-nos de l'espanyolització de l'individu Wert.
I s'ha d'anar tots a la una!
Com no es posin d'acord ERC i CIU i deixin estar tots els altres no farem res.
Ara tots els catalans hem d'estar units per preservar el català. iaquests surten amb amenaces. Fora

#3 Kropotkin, Vic, 28/05/2013 - 19:41

Me irrita que en Cataluña se persiga el castellano. Vaya, justo enfrente mía están desahuciando a una anciana...¡algo habrá hecho mal!....juas juas...mejor hundidos

#2 Casper, Bcn, 28/05/2013 - 19:29

Hostia "el mena" el de los inmigrantes, el gilipollas más grande donde los haya. Menos mal que le tiene clichado Cañas, como te muevas te arrea.

#1 Cartanya, bcn, 28/05/2013 - 19:07

Estem pendents dels moviments del CNI, que sabem que esta treballant per posar problemes a la nostre independència, i no ens adonem, que no els hi fa falta el que faci el CNI; amb les exigències del PSC, ICV, i ara les Cup, la independència ens passarà i no la podrem aconseguir.

#1.1 Valeri Torres, bna, 28/05/2013 - 19:22

No será mes aviat que Herrara, Camats i altres no actuen a sou del CNI. No son de fiar. Independencia ja i fora traidors.