Publicitat
Política · 21 de Desembre de 2015. 22:12h.

L’esquerra arrabassa a CDC la interlocució amb Madrid

El grup d’En Comú Podem esdevé el més nombrós amb dotze diputats i quatre senadors

L’esquerra arrabassa a CDC la interlocució amb Madrid

Xavier Domènech, aquest matí amb Marta Sibina i Joan Mena

La victòria d’En Comú Podem a Catalunya, que ha esdevingut el grup parlamentari català més gran al Congrés, ha fet que l’esquerra hagi arrabassat a CDC el tradicional paper d’interlocució amb Madrid. En efecte, Convergència -des de l’època de Miquel Roca- havia assumit en teoria el paper de defensar dels interessos catalans a Madrid. Primer amb Minoria catalana i després amb el grup parlamentari Català.

El resultat electoral del 20-D ha canviat, tanmateix, aquesta percepció perquè Democràcia i Llibertat -la coalició de CDC, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament- ha quedat relegada a la quarta posició.

El propi cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, preguntat aquest dilluns per e-notícies si ara ells assumiran la interlocució amb l’Estat ha contestat amb un rotund “sí”. Domènech ha recordat que tenen dotze diputats i quatre senadors i que són “el grup parlamentari català a Madrid més nombrós”.

“A l'inici de la campanya ens situaven en el cinquè lloc, però sempre vam dir que guanyaríem i hem guanyat el país”, ha recordat després d’assolir el 25% dels vots a Catalunya i representació en les quatre circumscripcions catalanes.

A la nit electoral, ja va afirmar que “ens van dir que no es podria tenir diputat per Lleida, per Tarragona i per Girona i hem pogut: som el grup parlamentari català més gran al Congrés dels Diputats”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pepet, Sabadell, 22/12/2015 - 09:14

I tot això presentant-se amb dos partits més; si CDC es anat sola, el resultat encara hauria estat més minso. A veure si el que ha passat els fa reflexionar, encara que dubto que tinguin aquesta capacitat. Ara cal esperar que farà en Mas amb el nou partit; serà el final de Mas i de CDC?