Publicitat
Política · 16 de Setembre de 2020. 20:21h.

L'esquerra deixa un forat de 28 milions a Badalona

L'Ajuntament no pot pagar ni l'aigua mineral

L'esquerra deixa un forat de 28 milions a Badalona

Dolors Sabater

L'Ajuntament de Badalona ha anunciat que té un deute de 28 milions d'euros amb diferents proveïdors. Un d'aquests proveïdors és Acquajet, l'empresa encarregada de subministrar aigua mineral a les dependències municipals, a la qui el consistori deu més d'11.000 euros que corresponen a diverses factures impagades dels anys 2018, 2019 i 2020.

El Govern municipal, que lidera el popular Xavier Garcia Albiol, ha informat en un comunicat que el fet que l'anterior equip de govern no prorrogués el contracte ha provocat "continuar el subministrament de forma precària".

"El contracte de subministrament amb l'empresa Acquajet va finalitzar el mes de juliol de 2019. Hi havia opció de pròrroga, però el govern del PSC va decidir no executar-la, amb el perjudici d'impagament que això podia provocar per continuar el subministrament de forma precària" han apuntat des del Consistori.

pscalca.jpg

El Govern municipal també ha informat que "quan va entrar al mes de maig, el nou govern va accelerar la tramitació d'un nou contracte, que s'ha adjudicat en el mes de juliol" i que "en els pròxims dies es procedirà a signar el contracte i l'empresa començarà llavors a subministrar les màquines dispensadores i les garrafes d'aigua".

L'impagament de l'Ajuntament a Acquajet ja va propiciar que la Guàrdia Urbana es quedés sense aigua dimarts passat, després que la companyia encarregada del subministrament es presentés a les dependències policials i s'emportés les garrafes plenes, tal com va denunciar el Sindicat de Funcionaris de Policia de la Guàrdia Urbana de Badalona.

Des del juny del 2015, les esquerres han format coalició a Badalona per tal d'evitar que Xavier Garcia Albiol esdevingués alcalde. La candidata de Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabaté, va convertir-se en alcaldessa amb els vots de PSC, ERC, ICV i CiU. El socialista Álex Pastor López va aconseguir l'alcaldia el juny de 2019 i no va ser fins al maig del 2020 que Albiol va recuperar-la.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#21 pepe, andorra, 19/09/2020 - 21:44

y cuando ha dejado esta gente de dejar de hacer agujeros en las cuentas publicas desde q se murio franco? nunca. Corrupción, nepotismo, incompetencia.....La triada q mejor clasifica a muchos políticos en España. Y BAdalona, es España.

#20 Culerdo, Basilea, 18/09/2020 - 20:03

Garcia Albiol es un alcalde EXCELENTE, sin duda. Al margen de a quién votes. Los lazis, la del pelo blanco y el que la lía con el alcohol son unos chupópteros. No valen ni para gastar el dinero de los demás.

#19 pepe, andorra, 18/09/2020 - 12:35

es mas q evidente para mi, opino, q una de las grandes pistas q me demuestran la rampante corrupción, ademas del nepotismo y la incompetencia, es el abultado diferencial entre gastos e ingresos y mas cuando los aytos. y hacienda en España nunca habian recaudado tanto. Cada uno tiene el gobierno q se merece y esto es lo q parece q os merecéis.

#18 David, FOLGUEROLES, 17/09/2020 - 21:21

¡Estos del PSOE! Siempre igual, que asco de partido politico.

#17 Baetilvs, Barcelona, 17/09/2020 - 15:33

O sigui que l'Ajuntament de Badalona feia aigües amb tanta suma de partits esquerrans