Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2018. 13:59h.

L'esquerra indepe veu els bancs "lladres de la nostra sobirania"

Pintades i cartells després de la decisió del Suprem sobre les hipoteques

L'esquerra indepe veu els bancs "lladres de la nostra sobirania"

Endavant (OSAN),  sectorial de la CUP vinculada a l’esquerra independentista, ha fet una acció contra diferents entitats bancàries després de la decisió del Tribunal Suprem sobre el pagament dels impostos de les hipoteques. L’objectiu era “assenyalar els bancs com a lladres de la nostra sobirania”, segons han apuntat des de l’organització.

Durant la nit del passat dimarts al dimecres, membres d’Endavant van enganxar cartells i van fer pintades a bancs de diferents ciutats, com ara el Vendrell, Lleida, Sant Feliu de Llobregat o la Seu d’Urgell. Als cartells s’hi podia llegir la frase “Roben al poble per repartir-s’ho entre els rics”. En alguns casos també van fer pintades a les façanes.

L’acció es va fer contra bancs com la Caixa, el Banc Sabadell o el Banco Santander, per així denunciar “l’enriquiment que les entitats financeres fan a través d’un dret bàsic com és l’habitatge”. És la resposta d’Endavant al canvi de criteri del Tribunal Suprem en relació als impostos que s’han de pagar quan es fa una hipoteca.

Des d’Endavant creuen que la decisió final del TS ha vingut motivada per la reacció de l’IBEX-35, que és “qui realment mana a l’Estat espanyol”, després que en un primer moment el Suprem fallés a favor dels usuaris. Una decisió que, apunten, evidencia “els privilegis del sistema bancari espanyol” i confirma “que la justícia és un element de la classe dominant”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Lo tortosí, Tortosa, 08/11/2018 - 16:48

Colla de rucs. La tenca marina de Sanchez s'ha carregat los prestecs hipotecaris. A partir d,ara los bancs no donarán un ral per falta de rendibilitat si han d.assumir l'impost. Aixó repercutirá en l'economia global. Per qué lo burro este no aboleix l,impost i tots contenta?

#1 sid, bcn, 08/11/2018 - 14:58

estaria be que aquests contrtolessin el poder en uan hipotètica Catalunya independent, encara q només fos per veure la cara d'en Grifols, Sala i Martín i demés convergents,