Publicitat
Política · 29 d'Agost de 2014. 16:50h.

L'esquerra llatinoamericana dóna suport a la consulta

A petició de la CUP, ERC i ICV

L'esquerra llatinoamericana dóna suport a la consulta

Una imatge d'arxiu d'una manifestació

Les esquerres llatinoamericanes han aprovat incloure en la declaració final de la trobada del Foro de São Paulo el suport al procés democràtic d’autodeterminació de Catalunya, a petició de la CUP, ERC i ICV.

Aquests tres partits van acordar proposar als participants del Foro São Paulo la inclusió del suport a l'exercici del dret a decidir del poble català a les seves resolucions, proposta que ha estat acceptada i aprovada. La declaració s'ha de ratificar a la sessió de clausura de la trobada que es celebra avui a la ciutat boliviana de La Paz.

El Foro de São Paulo és una trobada de les forces de Llatinoamèrica i el Carib que se celebra cada any amb la participació d'un centenar d'organitzacions d'esquerres, amb l'objectiu d'intercanviar experiències per la cerca d'un model alternatiu de desenvolupament amb justícia social.

Entre les organitzacions que formen part del Foro hi destaquen el Movimiento al Socialismo de Bolívia, el Partit Socialista de Xile, el Partit dels Treballadors del Brasil, el Partit Comunista de Cuba, Alianza País de l'Equador, el Frente Sandinista de Liberación Nacional de Nicaragua, el Frente Amplio uruguaià o el Partit Socialista Unificat de Veneçuela, tots ells als governs dels respectius països.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#30 Vincent_Sato, olmells, 31/08/2014 - 15:23

Motiu definitiu per votar NO-NO

#29 Quo vadis?, Bcn, 30/08/2014 - 14:17

Ja hem vist com els ha anat a tots aquells països hispanoamericans que van independitzar-se d'Espanya.

#28 John Wayne, L'Oest, 30/08/2014 - 12:48

Sí señor, por fin han podido "internacionalizar" el proceso!
Frente Amplió Uruguayo, vamos, esto es coña, no?

#27 Juan, Terrassa, 30/08/2014 - 12:28

Que izquierda ,la Venezolana que utilizan cartillas de racionamiento para comprar alimentos,la que te tienes que registrar y ponerte a la cola para comprar un coche o una "computadora,la izquierda que encarcela a los líderes de la oposición
ME ALEGRO DE ESTE APOYO .

#26 morro, Valensia, 30/08/2014 - 10:47

No querran destruir estos del Foro de Sao Paulo las relaciones con España e Europa. Que le pasa al derecho a decidir de santa cruz o el de Antofagasta? Y no habian reunificacionistas en Cuba? Eso es lo que trän los separatas Division discordia y mentiras.