Publicitat

La Delegació del Govern fixa en el 90% els serveis mínims per a la vaga indefinida de l'aeroport

L'Estat actua

El ministre de foment, Íñigo de la Serna

La Delegació del Govern espanyol a Catalunya ha fixat en el 90% els serveis mínims per a la vaga indefinida convocada a partir del 14 d'agost pels empleats de l'empresa privada de seguretat Eulen a l'Aeroport del Prat. La mesura arriba hores abans que es reuneixi un comitè de crisi convocat pel ministeri de Foment per "garantir la seguretat i l'ordre públic" a l'aeroport de Barcelona un cop comenci la vaga indefinida.

Els serveis mínims tenen com a objectiu "garantir el funcionament dels serveis essencials que aquesta empresa presta en els filtres de control d'accés a l'Aeroport de Barcelona-el Prat", ha assegurat la Delegació en un comunicat. "Aquest percentatge del 90% -per sota del qual es podrien veure afectats greument drets fonamentals, especialment el de la llibertat de circulació- s'ha d'aplicar a la totalitat dels treballadors que prestin aquest servei", ha afegit.

"Els serveis essencials no poden ser pertorbats per alteracions o parades del personal designat per a la seva prestació ja que es produirien uns efectes desproporcionats, especialment en matèria de seguretat, en el conjunt de l'operativa de l'Aeroport, així com perjudicis als passatgers", afirma el comunicat. La Delegació del Govern espanyol a Catalunya recorda que la vaga està "realitzada per un nombre relativament reduït de treballadors" i que "comporta un efecte multiplicador de tal magnitud que tècnicament obliga a la determinació d'uns serveis mínims superiors en percentatge als quals correspondria fixar si es tractés d'una altra classe d'activitat ".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Capit@n España, colla d'incompetents Generalitat i Govern Central, 11/08/2017 - 08:36

Possar uns serveis mínims del 90% és totalment abusiu i inconstitucional. Ara el Comité de Vaga portarà aquests serveis mínims als tribunals i segurament guanyaran però de moment els tenen que complir. Aixó vol dir que els conflicte s'agreujarà encara més.......i qui patiran seràn els ciutadans.

#3 Karhu, Bcn, 11/08/2017 - 00:35

Si els obliguen a treballar agafaran mes baixes.

#2 La Pepa, Cádiz, cuna de la Libertad, 10/08/2017 - 23:59

E pur si muove. (Y sin embargo se mueve) ;-)

#1 pelaez, Barna.Spain, 10/08/2017 - 23:19

Al final,y como siempre,la Guardia Civil tendra que poner orden