Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2017. 21:00h.

L'Estat atura les associacions de cànnabis

El Govern espanyol presenta recurs al TC

L'Estat atura les associacions de cànnabis

El grup de Junts pel Sí en el moment de la votació de la llei, en una imatge d'arxiu

El Consell de ministres ha acordat recórrer al Tribunal Constitucional (TC) la llei de les associacions de consumidors de cànnabis perquè considera que vulnera competències exclusives de l'Estat i dóna empara legal a activitats tipificades com a delicte al Codi Penal. D'aquesta manera, el Govern espanyol ha demanat a l'alt tribunal que suspengui cautelarment l'aplicació d'aquesta llei catalana.

El ple del Parlament de Catalunya va aprovar la llei sobre la regulació dels clubs cannàbics fruit d'una ILP amb 50.000 signatures que es va iniciar en l'anterior legislatura per "protegir el dret fonamental al lliure desenvolupament de la personalitat dels consumidors privats". L'objectiu de la normativa recorreguda pel Govern espanyol era el de "regular el consum terapèutic i lúdic de cànnabis". L'aprovació de la llei va tenir el suport dels grups de Junts pel Sí, Ciutadans, PSC, CSQP i la CUP, mentre que el PP hi va votar en contra.

L'aprovació en el seu moment d'aquesta llei contrastava amb el control que els Mossos d'Esquadra i la Fiscalia feien d'aquestes associacions cannàbiques ara fa tres anys. Moltes associacions cannàbiques van ser desmantellades i hi va haver un gran nombre de batudes en aquest tipus de clubs per descobrir si, sota el paraigua de l'autoconsum s'intentava emprar-ho per fer tràfic de drogues. De fet, el juliol del 2014 els Mossos van detenir a la cúpula de les associacions cannàbiques per blanqueig de capitals, arrestant a quatre dirigents de la federació.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 XMB, Barcelona, 14/10/2017 - 13:18

Ahora estoy buscando la legislación para ver si puedo planta una o dos plantas de marihuana para preparar yo el aceite.Y resulta que NO ES LEGAL!!!!!???? Me parece que es ridículo que uno no pueda tener sus propias plantas de marihuana y tengamos que buscar otras soluciones y pedir favores a personas que sí podrían tener problemas con la justicia.

#7 XMB, Barcelona, 14/10/2017 - 13:14

Mi madre tiene artrosis en una rodilla que no le ha dejado dpenas dormir en los ultimos meses, y ha probado diferente pomadas y medicamentes.. Yo nunca he consumido marihuana, pero buscando una solución pude conseguirle marihuana/cannabis disuelto en aceite, se lo apliqué a la rodilla hace unos días y ha vuelto a dormir bien, sin dolor.

#6 soloesmiopinon, Barcelona, 14/10/2017 - 11:04

¿Van a prohibir los "centros culturales" a los CUPeros? No hay derecho. ¿Donde se van a reunir ahora?

#5 Francisco, Granada, 14/10/2017 - 10:59

Eso es, van todos los políticos independentistas fumados y quieren que toda la población esté siempre fumada, que bien!

#4 Moisés, Vallirana, 14/10/2017 - 09:41

A Això se li diu "enxamplar la base social", encara que sigui amb fumats.