Publicitat
Política · 3 de Maig de 2021. 15:56h.

L'estat d'alarma no era tan dolent

JxCat, que va votar-hi en contra a Madrid, busca com dotar-se d'eines similars

L'estat d'alarma no era tan dolent

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reconegut en una entrevista al programa Cafè d'Idees de La2 i Ràdio4 que la Generalitat no té competències per aplicar mesures com "un toc de queda nocturn o restriccions de mobilitat", però ha avançat que demà s'aprovarà un marc normatiu que els podria permetre fer-ho "amb l'autorització d'un jutge".

Malgrat que JxCat va votar en contra de dues pròrrogues de l'estat d'alarma al Congrés, Budó ha dit que mesures "com un toc de queda nocturn no es poden prendre si no tens un paraigua legal". "Preveient que el dia 9 de maig finalitzi l'estat d'alarma, ens volem dotar d'aquell marc normatiu necessari per prendre les decisions necessàries en el cas que les dades epidemiològiques ho requerissin", ha afegit.

La consellera de la Presidència ha detallat que el Govern vol aprovar demà "un text normatiu que ens ha de permetre poder decretar altre tipus de mesures, sempre en l'empara judicial, en el cas que fos necessari". +

Tanmateix, l'exjutge i advocat Ramon Llena ha dit en una entrevista a El món a Rac-1 que veu "difícil" que la Generalitat pugui mantenir el toc de queda sense estat d'alarma. "Penso que un toc de queda és difícil que es convalidi al TSJC" perquè "és una mesura molt dràstica".

Llena ha afegit que "la Generalitat no té competències per restringir els drets fonamentals". "Si hi ha causes justificades (i la situació sanitària ho pot ser) pot demanar una autorització al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya", ha subratllat.

Finalment, ha explicat que "el TSJC ha de resoldre-ho, però no té per què ser favorablement". La Generalitat ha de demostrar amb tots els elements al seu abast per justificar que la mesura que demana és raonable i encertada. Ha d'aportar informes i dades al jutjat", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 VRaptor, Alicante, 04/05/2021 - 01:08

Lo del paraguas legal es de risa, cuando lo normal en ellos ha sido saltarse la legalidad de forma continuada y sin miramientos. Si las cosas no vienen como desean, ya se buscaran algún subterfugio para poder colocar el marco normativo que seguramente lleva por titulo "Porque yo lo valgo". Por cierto, ¿cuándo se ha vacunado el Gobern actual?

#1 JOSEP EL AVI DE CARDEDEU , VISCA L´ESTAT D´ALARMA HOLE , 04/05/2021 - 00:23

L´ESTAT D´ALARMA .. ¡ " NO ES TAN DOLENT " ! Cal Parlar en Presente ya que encara esta en Vigor , aquesta Dona parla con si no lo tubieramos . BUDÓ ¿ A QUI VOLS ENGANYAR ? ..Primer no voliu L´ESTAT D´ALARMA .. I ara resulta totes les Comunitats ja no sabeu viure sense el ja ja .VISCA EL TOT DE QUEDA VISC