Publicitat
Política · 1 d'Abril de 2021. 14:04h.

L’Estat esmena la Generalitat

Permet anar a Andorra

L’Estat esmena la Generalitat

Aquesta Setmana Santa l'accés a Andorra queda obert a tothom. El govern espanyol ha rectificat la Generalitat i permet la mobilitat entre Andorra i Espanya. La condició és només complir les restriccions sanitàries del municipi de destinació. El govern espanyol ho ha confirmat al d'Andorra, segons ha explicat el ministre portaveu de l'executiu andorrà, Eric Jover.

Jover ha explicat que hi ha hagut un canvi en la interpretació de la norma, i que s'entén que "qualsevol resident espanyol pot venir a Andorra" i viceversa, així que els residents andorrans poden viatjar al territori espanyol.

L'única condició és complir les restriccions sanitàries vigents en la localitat de destinació, segons el ministre portaveu, que ha recordat que el context actual és d'una crisi "canviant i dinàmica", en el qual les normes s'adapten a cada moment.

D'aquesta manera s'aixequen totes les restriccions de mobilitat que hi havia entre Andorra i Catalunya. Des del 8 de febrer, pel confinament comarcal, Andorra estava assimilada a la comarca de l'Alt Urgell, és a dir, es permetia la mobilitat entre aquests dos territoris com si de la mateixa comarca es tractés.

Quan la Generalitat va anunciar l'11 de març que a partir del dia 15 aixecava el confinament comarcal i autoritzava de nou la mobilitat a tot Catalunya, va puntualitzar que Andorra quedava fora de l'abast de la norma, tot i que el govern admetia "diàleg" sobre el tema amb les autoritats andorranes. De fet només es permetia el pas entre els dos territoris als treballadors i per motius d'emergència i justificats, segons el certificat d'autoresponsabilitat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Tabarnés puro, Barcino, 03/04/2021 - 08:37

Las fronteras con otros países las debe controlar y gestionar el Gobierno de la Nación, como no puede ser de otra manera.

#3 La Mare Superiora, Cayman Islands, 01/04/2021 - 16:00

Ai,podrem anar a Andorra a comprar formatges i xocolata,com als vells temps! Jijijijijiiiii...

#2 Benet S., Barcelona, 01/04/2021 - 15:29

Sort tenim d'estar sota la solvencia juridica de l'Estat que ens protegeix d'aquesta banda de delinquents que tenim inscrustats a les institucions. Només imaginar que no fos així, aquest dissortat territori es converitiria en un camp de concentració on els lazis farien les mil i una per transformar-lo en un desert de miseria i decadencia.

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 01/04/2021 - 15:00

Primer els francesos eliminen els lligacames grocs a Perpignan i ara des de l´altra banda de riu aixo i s´han hagut d´assabentar per la premsa.

Ni al pito del sereno l´han ningunejat mai tant.