Publicitat
Política · 5 de Juny de 2012. 15:14h.

L'Estat fa 12 anys que està desdoblant 44 quilòmetres de via

Les obres entre Vandellòs i Tarragona van començar l'any 2000, però encara no s'han acabat

L'Estat fa 12 anys que està desdoblant 44 quilòmetres de via

Imatge del tram per desdoblar

El tram entre Vandellòs i Tarragona, de 44 quilòmetres, és l'únic de tota la línia de la costa amb una sola via, segons ha denunciar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu. Les obres es van iniciar l'any 2000, però encara no han finalitzat.

Aquest és un dels colls d'ampolla de la xarxa ferroviària de l'Estat al seu pas per Catalunya segons ha explicat el titular de Territori. Recoder ha lliurat un dossier que recull els problemes d'amplada de via, els accessos als ports, diferents colls d'ampolla i la manca de plataformes logístiques.

Una altra infraestructura pendent són els 1,8 quilòmetres paral·lel al marge esquerre del riu Llobregat i el bucle de 8 quilòmetres a la ZAL del Prat de Llobregat, entre l'antiga i la nova llera del reiu. Aquesta actuació permetria donar accés a la nova terminal del Port.

Lluís Recoder també ha remarcat que el Corredor Mediterrani hauria d'estar enllestit el 2030 amb una xarxa adaptada a l'ampla europeu, noves línies exclusives de mercaderies, ports connectats a Europa i plataformes intermodals ferroviàries.

El conseller ha recordat que, segons la Comissió Europea, "és de vital importància que, per a qualsevol nou projecte d'infraestructura, es porti a terme una anàlisi cost-benefici totalment transparent" en al·lusió a algunes infraestructures construïdes durant els darrers anys.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 lomik, penedès, 07/06/2012 - 07:12

I la 340 a Vallirana quan fa ??

#1 Josep Antoni, Tarragona, 05/06/2012 - 19:35

AL GOVERN DE LA GENERALITAT:
La gent de les Terres de lEbre son de segona? Aquest es el sentiment que tenen. Perque gratuïtat AP-7 des de Salou a Torredembarra?
Con no està totalment desdoblat aquest tram tenen aquest mirament. A l'Ebre des de Ulldecona- Alcanar a Hispitalet Infant, quan?? .

#1.1 pepe, andorra, 06/06/2012 - 11:07

lo q le habra costado a la Caixa q no hagan ese desdoblamiento. En alella cuando quisieron obligar a ACESA a poner paneles antiruido, a 200 m un camion a las 2AM a 120km/h toca bastante las narices, solucionaron el problema dando una pasta gansa a la masia museo de Can Magarola. Q depende del ayto.