Política · 8 de Setembre de 2017. 11:46h.

L’Estat pot mobilitzar els Mossos contra el procés

El cos de la Generalitat també és policia judicial

L’Estat pot mobilitzar els Mossos contra el procés

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha instat els cossos de seguretat, inclosos els Mossos d'Esquadra, a impedir qualsevol acció en favor del referèndum. En principi, en tant que policia judicial, els agents de la policia autonòmica catalana haurien d’obeir aquestes ordres.

Maza també ha donat instruccions als fiscals de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona perquè investiguin actuacions contra aquells que puguin cometre delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics.

El fiscal ha anunciat la presentació de dues querelles, una contra els membres de la mesa del Parlament, per haver permès la tramitació de la llei del referèndum, i una altra contra el govern de la Generalitat, per haver firmat el decret de convocatòria. La fiscalia es querellarà per desobediència, prevaricació i malversació contra tots els membres del govern, encapçalats pel president Puigdemont.

20 Comentaris

Publicitat
#11 Cat Show 3%, Bcn, 08/09/2017 - 17:53

TRAPERO, quo vadis?.La tentacio de fer un TEJERO?

#10 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 08/09/2017 - 16:31

Jo pensava queera més important de controlar els gihadistes que militen al PP (com aquell de Melilla...).

#10.1 patumeiro, Sant Patumet, 10/09/2017 - 10:55

o los de Ripoll q colaboraban con la ANC, o los de Nous Catalans....

#9 0105, Masnou (El), 08/09/2017 - 14:48

Santi de Manresa, aprende un poco de educación que tienes muy poca, y si alguien se ha de largar de aqui sois todos vosotros, hacer caso a Llach y todos a Sudafrica o Venezuela. Quien rie último rie mejor, tanta chuleria os la vais a tener que comer!!!!

#8 Jordi, Girona, 08/09/2017 - 14:04

3. Ja n'hi ha prou de callar davant de ximples que es creuen millorsi, perquè Espanya no és res més que persones com tu i com jo, imbècil, a veure si ho entens. I Catalunya igual, persones, capullo. Tot i que aquests dies sembla un parc temàtic ple de zombis, Catalunya. Qui ha de fotre el camp? Doncs mira, tu passes al davant, guapo.

#7 Jordi, Girona, 08/09/2017 - 13:57

2. Per dir que algú està podrit, primer mira't el melic, guapo. De merda n'hi ha a tot arreu i de maleducats, irrespectuosos i posa-soltes. com tu, també. I Catalunya m'està ple aquests dies. Potser que tornis a escola a veure si t'ensenyen de modos. Clar que no penso com tu, faltaria,i el camp el fots tu i ben lluny guapo.