Publicitat
Política · 29 de Desembre de 2009. 20:54h.

L'Estat traspasa al Govern un tram de la N-II

Nadal y Blanco oficialitzen signen el conveni de traspàs de l’N-II al seu pas pel Maresme

L'Estat traspasa al Govern un tram de la N-II

Nadal i Blanco han signat l'acord

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el ministre de Foment, José Blanco, han signat a Madrid el conveni de col·laboració per al traspàs de l’N-II al seu pas pel Maresme i la construcció d’una vialitat alternativa per a la millora de la mobilitat en aquesta comarca. Així, el document estableix que l’Estat cedirà a la Generalitat un tram de 50 quilòmetres de l’N-II, entre Montgat i Tordera, i aportarà 400 milions d’euros per al desenvolupament d’aquesta via, dels quals farà una primera aportació de 97,4 milions.
 
El conveni signat permet desplegar aquests acords. Així, culmina administratiu per al canvi de titularitat de la carretera, que, segons es preveu, serà plenament efectiu durant el primer semestre de 2010.
 
D’altra banda, el document recull una aportació de 97,4 milions d’euros per al finançament de les obres per construir el vial alternatiu, dins la inversió total prevista de 400 milions d’euros. En el marc dels acords de la Comissió bilateral Estat-Generalitat, s’establiran la resta d’aportacions per part de l’Estat.

Pel que fa a aquesta primera aportació, la Generalitat preveu destinar-la, d’una banda, a les obres del primer tram d’aquesta nova via a l’entorn de la ronda de Mataró (C-32)i de l’altra, als treballs de la variant d’Arenys de Mar (B-511), que es licitaran l’any vinent.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Fotem-los al carrer, Barcelona, 31/12/2009 - 20:32

Recordeu maresmencs que la prolongació de l'autopista de Mataró a Palafolls havía d'esser autovía gratuita i que per obra i gràcia del menistro sociata José Borrel, es va transformar en autopista de peatge

#5 Fran, Llinars, 31/12/2009 - 00:25

Xevi,ja ho diu la canço...a 25 d decembre,fum,fum,fum. Encara que aquest peatge crec q no es titular la Generalitat,com vols q facin algo x treure´l si la Generalitat t els peatges cars d´europa,q x cert,ells mai pagen x ser"politics".

#4 Xevi, Mataró, 30/12/2009 - 12:27

I que se´n sap de la promesa que el 2010 els maresmencs tindríem un descompte a l'autopista C32? ja no se`n parla d´això. O era una altra promesa de fum????

#3 Masnovi emprenyat, Masnovi emprenyat, 30/12/2009 - 07:52

Personalment, crec que fe una variant paral.lela a la autopista no es sostenible i cara, la millor solució autopista GRATUITA JA, això si que seria un pas endevant, pero en el nostre pais un pas endevant són 3 enrera. Catalans sortim el carrer diguem prou

#2 Fran, Llinars, 30/12/2009 - 00:51

Aixo voldra dir q la Generalitat ficara un nou peatge? dels q els politics no paguen,es clar.