Publicitat
Política · 8 de Febrer de 2013. 13:45h.

L'Estat veu ara indicis per recórrer la Declaració de Sobirania

L'informe de l'Advocacia de l'Estat conclou que "vulnera diferents articles de la Constitució"

L'Advocacia de l'Estat considera que hi ha arguments favorables per interposar el recurs d'inconstitucionalitat contra la declaració de sobirania aprovada pel Parlament el passat 23 de gener, segons ha explicat la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría.

El Govern espanyol, a la vista de l'esmentat informe, ha acordat demanar al Consell d'Estat el "informe preceptiu" abans d'adoptar la decisió de recórrer la declaració.

Segons ha explicat Sáenz de Santamaría, per recórrer una decisió d'aquesta naturalesa cal que sigui una resolució de "contingut inconstitucional i que sigui impugnable".

L'Advocacia de l'Estat conclou en el seu informe que "reconèixer la sobirania del poble català, i el seu dret a decidir per ser subjecte polític, vulnera diferents articles de la Constitució". Entre ells, l'article 1.2 on es precisa que la titularitat de la sobirania resideix en el poble espanyol.

Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 BEJOTA, BCN, 11/02/2013 - 16:38

SEAT:.- Si Cataluña continúa por la vía de declararse independiente, trasladaríamos nuestra sede a Madrid, ha afirmado Ludger Fretzen, el presidente de Volkswagen-Audi España, que ha desvelado que ya ha celebrado varias reuniones en las que ha tratado este conflicto.

#10 BEJOTA, bcn, 10/02/2013 - 11:28

La ?ruina? independentista de Quebec, el modelo de Mas.
La provincia francófona sufre un prolongado declive desde que el separatismo apostó por la separación de Canadá.

#9 Jordi , Lloret, 09/02/2013 - 12:59

Estan cada cop més nerviosos, els espanyolets. Fa just dos dies la Declaració era paper mullat, sense cap validesa jurídica, un brindis al sol, etc.
Per què utilitzar recursos estatals si no serveix per a res???
Nervis, nervis,i nervis.
I jo disfrutant mentre veig com s'els ensorra la paradeta.

#8 JdB, La Selva.GI, 08/02/2013 - 22:34

ostres, dintre de poc gaudirè de l'estatus honorífic de català "indepe" in-constitucionalitzat. ka maku.oi?

#7 joan, manresa, 08/02/2013 - 17:46

El Casal,17,40 h.--Recorrin..,recorrin...,cada cop farán més el ridicul,i cada cop ens allunyan de Vostés i ens acostem a la Independencia..,no tenen sentit D'Estat i de no volguer trovar una sortida a la petició d'un poble..,Després tot serán lamentacions.Pro Vostés i només Vostés en son respon