Publicitat
Política · 16 de Juliol de 2010. 08:33h.

"L'Estatut és un nyap"

Vidal-Quadras encara creu que el Constitucional va fer curt

Aleix Vidal-Quadras em rep al seu despatx a Brussel·les amb la bandereta espanyola als botons de puny de la camisa. En el despatx de les secretàries hi ha penjat, a la paret, un article de Pilar Rahola en la que la coneguda columnista de 'La Vanguardia' disparava contra l'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras.

Vidal-Quadras no ha canviat, encara que es passi mitja vida a Brussel·les: "Com tots els espanyols estic content per la victòria d'Espanya". La indirecta va pels catalans que desitjaven la victòria d'Holanda a la final del Mundial.

En la seva opinió, les pancartes a favor de la selecció holandesa han fet un "mal enorme a Catalunya" i ho atribueix a "posicions aberrants" fruit, segons ell d'un procés de "falsificació històrica".

Tampoc creu que la sentència de l'Estatut esperoni l'independentisme perquè  "l'independentisme no necessita de cap sentència per excitar-se, porta un any excitat".

No cal dir que, per a ell, la sentència del Constitucional va fer curt: "la sentència va ser pusil·lànime" perquè "l'Estatut és un nayp". "El Constitucional ha fet un 'arreglo", afegeix

Vidal-Quadras conserva també la llengua esmolada que el va fer temible en els seus enfrontaments amb Jordi Pujol. Quan no li agrada un comentari li etziba a l'entrevistador: "no sospiti res, vostè escolti el que jo dic".

Però tampoc sembla que guardi rencor, almenys públicament, a Pujol per haver demanat a José María Aznar el seu relleu al capdavant del PPC després del Pacte del Majestic. "Va ser coherent amb la seva estratègia política", assegura

Sobre el líder del PP, Mariano Rajoy, troba que és "honest i intel·ligent perquè té sentit de l'humor" i que està preparat per a ser president del Govern, però que potser si que li falta una mica de "xispa".

Per a tranquil·litat de molts, no creu que torni a la política catalana; però deixa un llistó molt alt per a Alícia Sánchez-Camacho: 17 escons a les eleccions del 1995. També un comentari de regal: "és una oportunitat única per al PP de Catalunya". "Em quedaria molt sorprès si el resultat fos inferior".

Sobre el català al Parlament, del que és un aferrissat opositor com a vicepresident, recorda que hi ha "23 llengües oficials". "Vé d'una?, li pregunta e-notícies. Però, al seu parer, en política el que no s'ha de fer "és fabricar problemes" i que, si s'aprovés la oficialitat del català "ens aniríem a unes quaranta llengues" al Parlament Europeu.

Aleix Vidal-Quadras, en el seu despatx
Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 jguillemot, savall, 22/07/2010 - 17:41

Té raó el sr. Vidal: aquests estatutst eren i són un nyap i la idea de nació per Catalunya és de totes totes anticonstitucional. Quin correctiu creu que necessitem els excitats i aberrants com jo que tenen sentiments anticonstitucionals a tota hora?

#19 JOSEP ANTON, barcelona, 18/07/2010 - 00:23

sembla una cursa a veure qui diu l´animalada mes grossa, i el senyor vidal-quadras es un espert , que deurai entrenar mes , per ser olimpic de la ximpleria.
VISCA CATALUNYA

#18 no hizo corto: hizo diana, bcn, 17/07/2010 - 15:56

el articulista no detalla que el artículo de Rahola estaba en medio de una diana de dardos

#17 amoscaciques, girona, 17/07/2010 - 15:00

Aleix Vidal-Quadras,Santi Abascal i Arantza Quiroga són els únics polítics del PP q mereixen ser escoltats i votats. La resta, uns cantamañanas aprofitats com PSC;ERC,CIU,...
Visca Espanya!!

#16 Josep Maria Capdevila, Barcelona, 17/07/2010 - 01:11

Si este Señor fuera el presidente de la Generalitat (lo General, en catala autentic), otro gallo nos cantaria. Que pena que hayan politicos de la talla de Vidal-Quadas y que esten desperdiciados por tener una dictadura nacionalista periferica en Cataluña.