Publicitat
Política · 7 de Març de 2010. 12:58h.

"L'Estatut no encaixa en la Constitució"

Martín Pallín, jutge del Suprem, creu que es té un concepte erroni de l'estat de les autonomies

"L'Estatut no encaixa en la Constitució"

El magistrat del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín (Foto:ACN)

El magistrat del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín, ha manifestat que si el Tribunal Constitucional acaba retallant l'Estatut de Catalunya, "no serà amb intenció de causar-li un greuge". "Simplement és que potser és té una concepció de l'estat de les autonomies que no encaixa en la Constitució, i el que s'ha de fer és ajustar-se a la Constitució".

El jutge emèrit que encara continua en actiu a l'alta cort ha considerat que la Constitució "no és un fòssil" i que es podria acabar adaptant a la voluntat del poble. "Es pot obrir el camí" de la reforma, "no hi ha res rígid", diu.

Atès que el Tribunal Constitucional porta més de tres anys discutint la sentència de l'Estatut, Martín Pallín ha assegurat que la decisió arrossega "molt de retard". Sigui quina sigui la sentència final, Martín Pallín creu que el TC "no serà tan taxatiu com per dir que no a la totalitat del text, si no que hi ha molts matisos".

El magistrat considera que una solució per evitar aquestes polèmiques seria que hi hagués la possibilitat que el Tribunal Constitucional digués si un text és constitucional o no abans que hi hagués consultes populars. Això, però, "no està previst a la llei", diu el jutge.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Ciudadanista, Barcelona, 07/03/2010 - 19:25

El Estatut es lo que el PSC y el PSOE pagaron para disfrutar del poder con la ayuda de los separatistas. Un error histórico. Por eso se hizo necesario un partido que defendiera la ciudadanía constitucional frente al nacionalismo identitario: CUITADANS.

#7 Josep de Moragues, Sant Genís les Fonts, 07/03/2010 - 18:39

Doncs per que l'ha aprovat el Parlament Espanyol?Fan riure,uns estúpits,no cal perdre el temps INDEPENDENCIA! com Cuba,Mexic,Argentina,som la darrera colonia,treballem plegats per la llibertat.

#6 pep, manresa, 07/03/2010 - 18:32

Espanya no encaixa amb Catalunya.... MILLOR.
La millor notícia per Catalunya, pels catalans i pels residents a Catalunya serà la constitució d'un estat propi, amb desencaix o sense.

#5 joan, Sta. Maria de Besora, 07/03/2010 - 16:59

Jo, com molts catalans, pensem que no solsament volem que s´el carreguin, sinò que desitgem que s´hi acarnissin amb ell. Pensem que serà la millor manera de que la gent entengui, que amb Espanya no hi posibilitats de negociar res. Ës l´hora del adeu.

#4 Josep-Empordà, Palafrugell, 07/03/2010 - 15:17

El que passa és que Catalunya no encaixa ni encaixará mai en la Espanya borbonica nascuda de la guerra de successio. Cal deixar de perdre el temps.