Publicitat
Política · 7 de Febrer de 2017. 16:39h.

L'estratègia de defensa de Mas desconcerta la CUP

La formació creu que hauria d'haver assumit tota la responsabilitat política

L’estratègia de defensa d’Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau -basada en criteris estrictament jurídics- ha desconcertat la CUP, els principals socis parlamentaris de Junts pel Sí. El diputat Albert Botran, que ha comparegut en l’habitual roda de premsa dels dimarts, ha manifestat que haurien vist bé una “defensa política”.

“Veuríem necessari que la defensa es basés en assumir responsabilitats polítiques i la desobediència a les decisions injustes”, ha afirmat. Mas, Ortega i Rigau han insistit durant la primera sessió del judici que el TC no va ser prou clar en els seus advertiments i que tot ho van organitzar els voluntaris.

Botran ha criticat precisament una “defensa feta en una escletxa segons la qual el TC no va respondre” i ha deixat clar que “no compartim aquesta estratègia”. El diputat de la CUP ha considerat que una actitud més ferma seria un bon “avís per al futur referèndum”.

La CUP també ha demanat ara que “es concreti la data” i que se celebri “abans de l’estiu” alhora que ha deixat clar que “la prohibició -que ha donat per feta- no hauria de ser acatada”.

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha fet pinya aquest matí -pregunta per e-notícies- amb el president Mas i ha assegurat que l’Executiu comparteix “la seva estratègia de defensa”. ”No puc estar més d’acord amb el president Mas d’assumir tota la responsabilitat política, però no la culpabilitat”.

  

El diputat de la CUP, Albert Botran, a la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Pepet, Sabadell, 07/02/2017 - 18:55

Són admirables les bones relacions entre els tres partits de Govern, PDECAT, ERC i la CUP, que no estan d'acord amb res, però continuen junts; a mi ja m'ho deia el meu avi: "evita les males companyies".

#4 Carlos Gomez, kon lo bien que estaba io kallao, 07/02/2017 - 18:46

ARRAN Pedralbes @ArranPedralbes 29 ene.

Hola kumpanys i kumpanyes! Ya em arribat !

Per una Revolucio Komunista al nostre barri i unes Serdanyes i Bakeires sense patriarkats ni Merkadonas !!!

I prou kues al Luz de Gas !!!

#2 emprenyat, bcn, 07/02/2017 - 17:08

Pobretes las de la CUP. Han d'anar a clase per apendre que son els sinonims, antonims, eufermismes, semiotica, coroloaris, silogismes, parasilogismes, figuras retóricas... Sense això el de CDCBIS els hi continuaran aixecan la camisa.

#1 Grauero, Fora de Catalunya., 07/02/2017 - 16:48

Pero que esperabais¿, ellos solo os darán bola mientras os necesiten, luego os dejaran de lado. Que crees que introducirán de vuestras propuestas a la futura república si se llegara¿, nada. Vosotros a COLABORAR con el régimen y nada mas.

#1.1 Pep-BCN, BCN, 07/02/2017 - 21:15

Vamos a ver...la "casta catalana" les UTILIZA como vulgares mamporrerros, porque - en realidad- intelectualmente no dan para más.