Publicitat
Política · 26 d'Octubre de 2018. 09:56h.

L''estrella' del procés

Llach inclou Beatriz Talegón al Fòrum Cívic i Social

L''estrella' del procés

La periodista Beatriz Talegón, els exdiputats de Catalunya Sí que és Pot Albano-Dante Fachin i Àngels Martínez Castells, i els exdiputats de la CUP Antonio Baños i Gabriela Serra formaran part del Consell Assessor per a l'impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, que presideix el cantautor i exdiputat Lluís Llach.

Llach ha detallat en una entrevista de Catalunya Ràdio els membres que tindrà aquest consell, que preveu que representi a "un ampli ventall" de la societat civil catalana i que treballarà per conèixer l'opinió de la ciutadania sobre el futur polític de Catalunya.

També formaran part del consell les exdiputades Montserrat Palau i Carmina Castellví, i els experts constitucionalistes Jaume López, Albert Noguera i Jordi Domingo. Altres membres anunciats per Llach són l'economista Miquel Puig i la sociòloga Marta Rovira Martínez, directora de l'Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Esquerra va demanar al presidente de la Generalitat, Quim Torra, que obrís el consell assessor als no independentistes, però Llach ha al·legat que Albano-Dante Fachin, Àngels Martínez Castells i Beatriz Talegón "no són independentistes, són republicans". L'exdiputat ha dit que s'ha envoltat de "gent que és de la meva confiança".

Llach, que ha assegurat que Torra li va encarregar aquest projecte perquè la seva figura genera consens, ha precisat que en cap cas el seu consell, que serà impulsor del debat, serà l'encarregat d'iniciar un procés constituent perquè això "només ho pot fer al Parlament".

"Demano respecte als partits que no són independentistes i que no destrueixin la cohesió social perquè és un suïcidi fer-ho", ha afirmat en relació al paper que hi poden jugar els partits constitucionalistes. "Estem oberts als catalans que només se senten espanyols i als catalans que només se senten catalans", ha remarcat.

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#43 Rogeli, Tornabous, 28/10/2018 - 12:43

Los gays tienen suegra?

De no tener que tiene que ver ser indepe con ser de aqui o de alla, como decian los Hnos. Colominas? Mucho contestaba la Ferrusola de Corleone Pujol.

#42 Pepe el charnego, BCN, 28/10/2018 - 02:23

A lo que no está abierto en ningún caso es a los catalanes que se sienten españoles y catalanes ...a esos ni agua ...que son la mayoría de la población

Ya llega VOX ...temblad traidores...ya llega VOX.....tic tac tic tac tic tac

#41 Tirant, Begur, 27/10/2018 - 17:14

El Forum Cívic presidit pel dorm-escopinyes, i com a representents no indepes el Fachin i la Talegón....menudo guón Berlanguiano i a sobres el jetas demana als partits constitucionalistes respecte a la cohesió social. S'on surten tots aquests lumbreres? Estem demanant a crits l'extinció humana.

#40 Sergi, Bcn, 27/10/2018 - 07:24

Un argentino vago, una expolitica cupera, una periodista apátrida y un cantante que ya nadie escucha...ENCHUFADOS

#40.1 Sergi, Bcn, 27/10/2018 - 10:35

El equipo cAgada!

#39 Carlos Gomez, bestia amb forrma humana, 27/10/2018 - 01:49

"No em veig sent president virtual d'un país virtual, en una societat anímica i institucionalment devastada. Em nego a anar pel món repartint targetes d'una república inexistent."

Carles Puigdemont 25 d’octubre de 2017


Doncs que obri una merceria, una xurreria o una consultoria politica.

En 20 anys la de coses que pot arribar a fe