Publicitat
Política · 11 de Febrer de 2020. 10:33h.

L'evolució de Santi Vila

D'estar diposat a "anar a la presó" a carregar contra l'independentisme

L'evolució de Santi Vila

Santi Vila, durant l'acte a Figueres

L'exconseller Santi Vila ha passat de dir que estava disposat a anar a la presó i jugar-se el patrimoni a desmarcar-se ara de l'independentisme en el seu segon llibre "Vèncer i convèncer. Del banc dels acusats al compromís amb la reconciliació" (Pòrtic).

Vila va dir el 23 de setembre del 2017 que "si la setmana que ve hem d'anar uns dies a la presó, hi anirem, i si ens hi hem de jugar el patrimoni, ens el jugarem perquè ens hi juguem la dignitat personal i col·lectiva".

L'aleshores conseller va participar en un acte de campanya del PDECAT pel referèndum de l'1-O a Figueres i va assegurar que "a en Santi Vila aquí el teniu i aquí el tindreu". "Si hem d'acabar a la presó, hi acabarem", va concloure.

Vila, que va estar un dia a la presó, ara s'ha desmarcat del sobiranisme en el seu nou llibre i, segons informa El País, advoca per donar cos a un catalanisme no independentista, amb una "nova agenda motivadora" i que sigui la punta de llança en temes com l'equitat de gènere, l'eutanàsia o el respecte a l'entorn.

També vol que aquest nou moviment "corregeixi el prejudici pujolià històricament compromès amb la governabilitat d'Espanya però sempre absolutament contrari a implicar-se de manera explícita en el seu govern".

"El catalanisme ha de deixar enrere la tesi que explica que Catalunya és la nació i que Espanya és tan sols Estat. Fals! Catalunya és nació, i Espanya també! Nació de nacions, si es vol, però nació al cap i a la fi", afegeix.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Llorenç, Egersund, 13/02/2020 - 08:11

És sense cap dubte un dels vostres. Feu lloc per la Marta Pascal que també s'està postulant com a seriosa candidata potser ja ha assolit els mínims com criada llepaculs del règim.

#6 Didac, Barcelona, 11/02/2020 - 18:10

Fantastic Rius i l'enhorabona per haver publicat aquest video que retrata el personatge. Aquest que es va lliurar de la presó i tremolava en el judici, aquest que es més indigne que una rata que salta del vaixell quan el veu a la deriva, pero que abans bramava com un desesperat. Un veritable Judes i que cal desenmascarar. Felicitats a e-noticies!

#5 iñigo, castelló, 11/02/2020 - 17:11

Santi Vila tuvo su momento, pero creo que perdió la oportunidad de liderar un catalanismo no indepe que volviera a la realidad a Catalunya. Es una pena. Ojalá pueda ser posible que haya un líder sensato. Veremos.

#4 et, Sabadell, 11/02/2020 - 12:21

crec que mes divertit que aquest titular seria .... : DURAN BUSCA UN FORAT !!.........)

#3 botifler1914, Waterpus, 11/02/2020 - 11:33

Menage a trois: Vidal, Duran y Pascal...