Publicitat
Política · 19 de Febrer de 2009. 18:57h.

L'evolució ideològica de Trias de Bes

El nou fitxatge de Rosa Díez defensava el seu "catalanisme" quan va arribar al PP

L'evolució ideològica de Trias de Bes

Trias de Bes, amb Esperanza Aguirre, en una imatge d'arxiu

L'antic dirigent de CiU i del PP de Catalunya Josep Maria Trias de Bes va anunciar dilluns passat a un article publicat al diari El Mundo que ha fitxat per Unión, Progreso y Democracia (UPyD), el partit que dirigeix Rosa Díez. Trias de Bes, que també va estar lligat al PSUC, presumia de "catalanisme" fa uns anys, quan estava a CiU i fins i tot quan va iniciar la seva carrera al PP. Precisament, quan va arribar al partit liderat en aquell moment per José María Aznar deia que "aporto credibilidad catalanista". 

En una entrevista publicada al diari El Mundo el 25 d'agost de 1995, i recollida pel bloc Heterodoxias, creat pels periodistes de la Cope Juan Carlos Girauta, Cristina Losada i José García Domínguez, Trias de Bes explicava que "entro en el PP haciendo mi discurso catalanista". "Es fundamental que el PP se convierta en un partido catalán y que esto sea asumido por Aznar. Según mis conversaciones con Aznar, la catalanidad del PP va a demostrarse con hechos muy claros", afegia.

Tanmateix, deia que malgrat haver flirtejat amb tres partits -ara ja en són quatre- la seva carrera política "no es tan variopinta como dicen". "Mi trayectoria política no es tan variopinta como algunos dicen. En la Universidad casi todos éramos compañeros de viaje de izquierdas, porque tenía que ser así. Pero sólo he militado en Convergència donde he pasado 20 años. Convergència no es precisamente un partido de izquierdas, que se distancie excesivamente del PP en cuanto a modelo económico y social. Otra cosa es el matiz de proyecto español y catalán que tienen ambos partidos", explicava.

Uns dies abans, en una entrevista publicada el 18 d'agost de 1995 a La Vanguardia, afirmava que "aporto credibilidad catalanista" al PP. Preguntat sobre quina podia ser la seva aportació al partit liderat llavors per José María Aznar, Trias de Bes deia que "aporto una credibilidad de una trayectoria catalanista. A mí no se me puede acusar de españolismo ni de centralismo".

D'altra banda, va definr que significa ser catalanista. I explicava això: "Ser catalanista significa, primero, ser partidario de una autonomía amplia; o sea, defender una autonomía de acurdo con la Constitución, el Estatut y las leyes que desarrollan ambos".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Alcampelló, Barcelona, 20/02/2009 - 11:21

Todo el mundo tiene derecho a rectificar si cree que va por el mal camino y encuentra otro mejor. UPyD y Ciutadans no van en contra de Catalunya sino a favor de toda su Ciudadanía. La diferencia está en que Ciudadanos es democrático y el otro es de Rosa.

#8 Joan del Bages, Manresa, 20/02/2009 - 09:39

I ho dic perquè n'hi ha que sempre intentem ser coherents i no "porque tenga que ser así". Que et vagi com et mereixes en la teva nova "etapa" política. Ara només et falta fer-te del PSOE, anarquista i després de la Falange.

#7 Joan del Bages, Manresa, 20/02/2009 - 09:35

Molt bé, Trias de Bes ! Ja has tornat a buscar el teu minut de "glòria" per poder sortir a la premsa. Per cert, és de traca i mocador la teva frase "En la Universidad casi todos éramos compañeros de viaje de izquierdas, porque tenía que ser así".

#6 pere, bcn, 20/02/2009 - 08:04

Sr. Tonio, el PSOE teòricament no controla ni Ciudadanos ni la Díez, però simpatitzen tots en el tema de la imposició del castellà i l'eliminació del català.

#5 Gerhard K, x, 20/02/2009 - 07:59

Partidos nacionalsocialistas de extrema derecha como UPyD dan mucho miedo.

NPD, Fiamma Tricolore, UPyD, LePen, etc...