Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2018. 13:02h.

Levy li diu "racista" a Torra

La diputada del PPC es nega a retirar-lo després que l'hi demanés Torrent

La diputada del PPC Andrea Levy ha anomenat "racista" al president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió plenària d'aquest dijous, i, posteriorment. després que el president de la Cambra, Roger Torrent, li ha demanat que retirés el qualificatiu i ella es ha negat.

Levy ha retret a l'independentisme que no vulgui abordar la vulneració de drets dels diputats que creu que es va viure en els plens del 6 i 7 de setembre de 2017, el suposat ús fraudulent de dades fiscals ni el presumpte espionatge del Govern a rivals polítics a través de Mossos d'Esquadra: "No els preocupen els drets de tots els catalans, els preocupa el seu relat d'un poble".

La diputada popular s'ha dirigit directament al president de la Generalitat, que "no és tan culte com es creu, sinó que és un racista i incita a l'odi". Això li ha valgut la protesta del portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, mentre que Torrent ha recordat a Levy que el reglament crida a respectar les formes i el llenguatge.

El president del Parlament li ha preguntat si anava a retirar-lo, al que ella ha respost demanant a Torra que retiri les calicaciones que "ha proferit en els seus articles contra els catalans que no pensen com ell", de manera que Torrent ha entès que no es disculpava i ha anunciat que la qüestió es tractarà en la Taula.

Posterioment, el diputat d'ERC, Gerard Gómez del Moral, ha replicat a Levy i li ha dit que "no sé com ha de qualificar allò de 'netejant Badalona' i de netejar algunes ciutats. M'agradaria que aclarís el racisme del seu partit".

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha demanat la paraula per "al·lusions" del diputat republicà, però Torrent li ha negat al·legant que "m'està intentant justifica que l'ha al·ludit, i el diputat Gómez del Moral no l'ha al·ludit".

Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#14 Pere que tomba, BCN, 11/10/2018 - 23:30

Hauría d'haver dit "Netejant Catalunya", llavors li hauria semblat bé.

#13 Neus V., Barcelona, 11/10/2018 - 21:08

Ja era hora que a aquest bandarra li diguessin el que realment es i ha estat genial que li hagin dit en el Parlament. Aquest element ha de tenir de forma perpetua el tractament que la Levi li ha etzibat. Se l'ha de pagar amb la mateixa moneda que ell ha pagat amb els articles i pensaments sectaris i indignants

#12 M, Sabadell, 11/10/2018 - 17:47

Lo grave no es que alguien le llame racista y facha, sino que realmente lo sea y no se avergüence de ello.

#11 Protágoras, bcn.España, 11/10/2018 - 16:43

Esto no va de "racismo" sino de etnicismo. Torra no desprecia los otros por su raza sino por su etnia. La independencia sería el colofón del plan étnico puesto en marcha por Pujol, cuyo fin es salvaguardar el poder de los amos "puigdemont" el (35%). E impedir que los "rodríguez" (55%) y su lengua, se conviertan en sus iguales.

#10 cata..queeee, Montcada i Reixac, 11/10/2018 - 16:38

Torra es un racista..sus articulos estan ahi
Un alcahuete palanganero del fugao ¿porque lo eligio el fugao?..daba el perfil.gorilero..