Política · 13 d'Octubre de 2017. 11:48h.

L'exalt càrrec que deia que "tot està a punt per al combat" també afluixa

L'exsecretari de comunicació, Josep Martí, justifica la suspensió de la DUI perquè "no es trenquessin les coses abans d'hora"

L'exalt càrrec que deia que "tot està a punt per al combat" també afluixa

Josep Martí Blanch, en una foto d'arxiu

L'exsecretari de comunicació del Govern, Josep Martí Blanch, va afirmar el passat mes d'agost que "tot està a punt per al combat cos a cos que és, en definitiva, el que es vol i es busca d'ençà del resultat de les eleccions del 2015", però ara ha afluixat i ha justificat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi suspès la declaració d'independència per explorar les possibilitats d'establir una mediació i una negociació amb el govern espanyol per trobar una solució al procés.

Martí ha manifestat aquest dijous durant la tertúlia d'El món a Rac1 que creu que no hi va haver declaració d'independència i considera que la decisió de Puigdemont de deixar-la en suspens és una "mica estranya", però és el resultat d'"una suma de factors tots bastant rellevants". "Crec -ha dit- que hi ha hagut en l'àmbit del PDECAT especialment però també això es detectava en altres formacions polítiques d'Esquerra en persones individuals però més ben controlat podia haver-hi una part del PDECAT i en concret la seva direcció actual i algun conseller del govern van dir clarament que això no era el camí que abocava al país amb una situació molt complicada i que no estaven disposats que passés això i que es van plantar".

L'ex alt càrrec justifica la decisió de Puigdemont perquè "tu anaves fent una cosa sabent que hi havia una part d'un sobiranisme que representava a més o menys gent que va dir que aquest no era el camí" i ha remarcat que "per tant hi havies de donar també cobertura si no volies que les coses es trenquessin abans d'hora". En aquest sentit, també veu "molt rellevant" la petició del president del Consell Europeu, Donald Tust, perquè si Puigdemont declarava la independència "et situes clarament en la il·legalitat i per tant tanques la porta a qualsevol possibilitat de diàleg i de mediació".

"A més a més -ha afegit- justifiques que l'Estat faci el que hagi de fer amb el suport dels països de la Unió, però també diu vostès tenen un problema polític que s'ha d'arreglar i arreglar-ho és el diàleg i jo sóc part d'una minoria i he corregut davant de la policia". Josep Martí Blanch també ha recordat que si Puigdemont declarava la independència, "hi hauria una part important de Catalunya que això no li donaria cap tipus de legitimitat i per tant anaves amb una situació bastant estranya".

Un altre aspecte al qual ha fet referència per justificar la seva posició és l'econòmic i ha exposat que a Palau, segons ell, "hi va haver empresaris molt vinculats al sobiranisme, és a dir poc dubtosos que abandonaran Catalunya, i que van dir: 'això s'està posant lleig, lleig de veritat'". També ha assenyalar que "quan gent de 50, 60 anys et parlen amb tota tranquil·litat i naturalitat que han anat al banc i et parlen de comptes pantalla, com si fos un terme que tothom ha d'entendre..., quan passa això és que en el país estan passant coses".

Finalment, ha indicat que "ara la pilota està al mig del camp amb dos equips que pressionen els dos per tant la pilota canvia de peu a cada moment i que de la mateixa manera que el president de la Generalitat, des del meu punt de vista, va ser hàbil al faristol i que havia de donar sortida a totes aquestes variables que he posat damunt de la taula; l'Estat ha sigut relativament hàbil". "A mi no m'estranyaria que la setmana que ve la resposta a la carta també fos una mica a la gallega", ha conclòs.

19 Comentaris

Publicitat
#21 Luis, Barcelona, 13/10/2017 - 16:45

Aflojan porque se les han aflojado los esfínteres.

#20 XavierAP, Maresme, 13/10/2017 - 16:37

Otro que salió del Govern y se recolocó de tertuliano en TV3, Rac1 etc ...
Bastante maleducado y déspota en el trato, todo sea dicho de paso ...

#19 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 13/10/2017 - 15:43

Aquí tenemos otro valiente gudari del Règim que abandona su posición en la defensa del cinturón de hierro catalán con armas y bagajes, y decide ejercitar la autoexploración anal con su propia lengua. Sres. indepres, Jordi de Perpiñán y demás purria, ¿no les da vergüenza tener a estos indigentes intelectuales como representantes politicos?

#18 Diry, Gavá, 13/10/2017 - 14:52

miedo es libre y cada cual coge la porción que quiere. Los independentistas convencidos tampoco ayudan nada con actitudes de consumo ascetas.

#17 Diry, Gavá, 13/10/2017 - 14:51

efectos económicos. Tambien Lagarde del FMI. En fin, seguir que todo se hundirá, más pronto que tarde, a este ritmo el jueves se habrá destruido un elevadísimo porcentaje. Esperemos que algún chiflado que hasta ahora le podía más la rauxa que aparezca el seny y se de cuenta del desaguisado que se ha iniciado. La gente que tiene posibles huye. El