Publicitat
Política · 26 de Març de 2017. 20:55h.

L’examic de Mas i Tremosa equipara el nacionalisme amb el “càncer”

El líder dels liberals europeus, Guy Verhofstadt, diu que és una de les “amenaces” de la UE

L’examic de Mas i Tremosa equipara el nacionalisme amb el “càncer”

Verhofstadt, amb Tremosa i Vila d'Abadal, en una foto d'arxiu

El líder dels liberals al Parlament Europeu, Guy Verhofstadt, ha afirmat que la Unió Europea és “la cura al càncer del nacionalisme” en una entrevista que ha publicat aquest diumenge La Razón. L’actual portaveu del grup ALDE –al que pertany l’eurodiputat del PDECAT Ramon Tremosa- també ha equiparat “nacionalisme i populisme” afirmant que són una de les “amenaces” que té la UE juntament amb “el Brexit”, “una Rússia més assertiva, els extremismes radicals i un president dels Estats Units al que de manera oberta no li agrada la Unió Europea”.

“Des de la signatura del Tractat de Roma, els països europeus han treballat de manera reeixida en la lluita contra la volta del nacionalisme que va desembocar en dues guerres mundials”, ha reblat parlant de l’origen de la UE. Preguntat per la “recepta” que ha de seguir la Unió Europea per afrontar “l’euroescepticisme i el populisme”, el líder dels liberals ha afirmat que molts europeus poden tenir actualment la sensació que “Europa no els està protegint”. “En aquest ambient no resulta sorprenent que caigui en el parany dels nacionalistes i populistes que prediquen una falsa sensació de seguretat. Una volta als murs i les reixes”, ha insistit. 

Guy Verhofstadt havia donat suport a Convergència en el passat. En les darreres campanyes electorals, ha participat en actes de Ciutadans i ha arribat a afirmar que “tota Europa mira i admira” a Albert Rivera i a la formació taronja.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#15 iñigo, castello, 27/03/2017 - 18:21

Ya lo decía Ortega y Gasset: "Europa salvará a España". Y yo añado: "España salvará a Cataluña"

#14 Manuel, Bcn, 27/03/2017 - 15:23

El Tremosa éste demuestra el nivel esperpéntico de los políticos catalanes, el q no sirve para otra cosa a político.

#13 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 27/03/2017 - 12:40

La Comissió Europea s’haurà de posicionar sobre la multa de 601 euros que un professor de la UPC va rebre per parlar en català a un agent de la policia espanyola a l’aeroport del Prat.

#13.1 pepe.----, andorra, 27/03/2017 - 13:53

te refieres al enchufado ese q esta en la uni por ser separata y q sin venir a cuento empezo a insultar a todos los uniformados en la cola pensando q los maderos no hablaban catalan? pq eso del idioma es lo q dice el, los maderos dicen q iba de listo.

#12 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 27/03/2017 - 12:16

El diari The Irish Times, el principal diari irlandès, ha publicat avui un editorial que deixa la porta oberta a una possible ‘independència unilateral de Catalunya’.

#12.1 pepe.----, andorra, 27/03/2017 - 13:54

y han pagado mas o menos q lo q le pagaron al globo brasileño por un publireportaje parecido?

#12.2 La hora de los egoístas, Bcn, 27/03/2017 - 21:09

Dirá muchos menos que por multar a un establecimiento por no tener carta en un determinado idioma, como pasa en Barcelona. ¡Que simpáticos sois los indepe-golpistas!

#11 Joel, Bcn, 27/03/2017 - 10:56

Quan es parla de nacionalisme s'ha d'aclarir de quin es parla. Si es tracta del nacionalisme espanyol, històricament impositiu i agressiu, o bé del català, històricament defensiu i pacífic.

#11.1 pepe.----, andorra, 27/03/2017 - 13:56

maniqueismo puro y duro. Y si el español, q ya hace tiempo q no tiene fuerzas para nada, es impositivo y agresivo, como debe ser el frances, el ingles o el aleman, causantes de dos guerras en el siglo XX q causaron mas de 65 mill. de muertos... Joel, tu mentir siempre y tergiversar dia si y dia tambien