Publicitat
Política · 16 d'Abril de 2013. 15:41h.

L'Executiu avança amb les estructures d'Estat

Crea el servei exterior de la Generalitat i aprova el programa que engega els treballs per a la Hisenda catalana

L'Executiu avança amb les estructures d'Estat

L'Executiu, en una imatge d'arxiu

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat la creació del servei exterior de la Generalitat, en un mostra de les intencions del Govern d'avançar amb les estructures d'Estat. Així mateix, també s'ha aprovat el programa que engega els treballs per a la Hisenda Catalana.

Homs, en la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu d'aquest dimarts, ha informat que el Govern "ha iniciat els tràmits per aprovar la Llei de l'acció i el servei exterior de Catalunya".

"El que s'aprova és l'inici d'aquesta tramitació -ha afegit- amb l'objectiu de concretar i articular el que són les competències en l'àmbit de l'acció exterior i la Unió Europea recollides a l'Estatut".

Aquesta llei té dos grans objectius. El primer, ha dit, és "situar-se en el procés de creació d'estructures d'Estat en matèria d'acció exterior, en aquest cas, amb unes  estructures modernes, una xarxa de representació a l'exterior sostenible i un personal de primer nivell preparat per assolir els reptes de futur".

"I en segon lloc, el compromís del Govern de potenciar l'activitat exterior de la nostra economia com a motor de creixement", ha explicat. En aquest sentit, ha insistit en el fet que precisament el creixement del 2012 ha estat lligat amb l'economia internacional. "Catalunya va ser líder a nivell Europeu en captació d'inversions i de turisme".

D'altra banda, Homs ha anunciat que "hem creat un programa per definir el model d'hisenda pròpia. De fet, aquesta estructura administrativa se suma a les ja existents: la Secretaria d'Hisenda i el Programa sobre la gestió de tributs. Creiem que amb aquestes tres potes tindríem l'estructura d'una agència tributaria pròpia".  

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Mariona, Barcelona, 16/04/2013 - 21:37

No sé si el President i els consellers creuen que els catalans som idiotes. El que sí n'estic convençuda és que ells representen l'atreviment de la ignorància. L'Agència Tributària de Catalunya existeix des de l'1 de gener de 2008 (Llei 7/2007). Sinó, qui recapta successions i transmissions aquí?

#5 Laura, Barcelona, 16/04/2013 - 19:52

Tenir estructures culturals d'estat amb en Mascarell és impossible, el perd la seva por al conflicte amb la Diputació de Barcelona.

#3 BEJOTA, bcn, 16/04/2013 - 17:41

Barcelona.- "Si Cataluña continúa por la vía de declararse independiente, trasladaríamos nuestra sede a Madrid", ha afirmado Ludger Fretzen, el presidente de Volkswagen-Audi España, que ha desvelado que ya ha celebrado varias reuniones en las que ha tratado este conflicto.

#3.1 Lo Roig, Barcelona, 17/04/2013 - 15:26

Tu recordes el que li va passar a Leche Pascual? Saps que van arribar a perdre més del 80% de vendes i mai mes s'han recuperat, només un 30%? Doncs això, que juguin amb Catalunya

#2 joan, manresa, 16/04/2013 - 17:39

El Casal,17,25 h.--Endevant amb l'obra.Som una nació....,pro no dexeu de banda personas importants.La tertulieta us recorda gent com L'Anglada,en Sanuy i en Sellarés.Son personas d'una valua megaimportants e inteligents.El País necesita gent axís....,endevant que tenim pressa..,molta pressa...

#1 Kropotkin, Vic, 16/04/2013 - 15:51

16 personas empleadas en oficinas catalanas en el extranjero; 7.500 en la diplomacia española. Lo excesivo es lo primero.....juas, juas