Publicitat
Política · 25 d'Agost de 2009. 14:32h.

L'Executiu desplega l'Estatut abans de la sentència

Està tramitant una vintena d’avantprojectes de llei i el Parlament ha aprovat 32 lleis

L'Executiu desplega l'Estatut abans de la sentència

La reunió de Govern

Des de l’entrada en vigor de l’Estatut el 2006, el Parlament ha aprovat 32 lleis que el despleguen, 16 d’elles en l’últim any. El Govern també està tramitant o elaborant una vintena més d’Avantprojectes de llei que contemplen principis rectors o competències derivades del nou EAC, com ara l’avantprojecte de llei del règim especial d’Aran; el de designació de senadors; el de l’Autoritat de Protecció de Dades; l’Avantprojecte de llei per a una nova ciutadania i per a la igualtat entre homes i dones; el de Polítiques de Joventut, etc.

El Govern està desplegant l'Estatut abans de la sentència del Tribunal Constitucional. Només tornar de vacances l'executiu català ha aprovat el Projecte de llei sobre el procediment de designació de senadors i senadores que representen la Generalitat de Catalunya al Senat, en compliment de l’article 61 i de la disposició addicional primera de l’Estatut.
 
El text, una llei de desenvolupament institucional de l’Estatut, estableix els requisits per ser designat senador: complir la legislació electoral estatal i autonòmica; acreditar una trajectòria professional o política rellevant i tenir la condició política de català en els termes previstos a l’EAC. A diferència de l’Estatut de 1979, no exigeix ser diputat o diputada del Parlament.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 AI, bcn, 26/08/2009 - 13:30

Com a delicuents....

#2 Ariel, Barcelona, 26/08/2009 - 08:13

Tots els avantprojctes de llei que se citen no tenen la més mínima importància per l'autogovern, la ciutadania, el futur, etc. Moralla, com no podia ser d'una altra manera ateses les virtuts d'aquest govern de mediocres.

#1 Jordi de Vic, VIC, 25/08/2009 - 21:24

Pues si el TC falla cosas en contra estas leyes del Parlament serán papel mojado y pura propaganda....