Publicitat
Política · 27 de Maig de 2019. 17:06h.

L'exemple a seguir del PDECAT

Xavier Fonollosa assoleix la majoria absoluta a Martorell sense abusar dels llaços grocs

L'exemple a seguir del PDECAT

El candidat del PDECAT a Martorell, Xavier Fonollosa, ha superat el 50% dels vots i ha assolit la majoria absoluta. La formació ha passat del 31% dels vots el 2015 a l'esmentat 50,3 i de vuit regidors el 2015 a dotze ara. Podrà governar en solitari. Això sí, ha concorregut sota les sigles de Junts per Martorell.

Ara fa quatre anys va haver de pactar amb Esquerra, que va treure tres regidors, i van formar un govern de coalició. La secció local d'ERC ha patit, tanmateix, problemes interns perquè el tinent d'alcalde, Adolf Bargués, va perdre les primàries enfront Víctor de León per tretze vots a dotze.

ERC, que va treure tres regidors aleshores, ha baixat a dos i els socialistes s'han quedat en quatre. A l'ajuntament també ha entrat una candidatura d'esquerres local Movem Martorell, amb dos; i Ciutadans amb un mentre que el PP ha perdut la seva representació i Podemos no ha entrat.

Fonollosa ha dut aquest mandat un ampli programa d'obres públiques amb la construcció de dues passarel·les al riu Anoia, un nou aparcament, un parc fluvial i una zona dedicada a horts urbans, entre d'altres.

L'alcalde electe també ha aconseguit aquest èxit electoral gràcies a la seva posició no excessivament significada amb procés, almenys durant la seva gestió municipal.

L'ajuntament ha evitat penjar llaços grocs a la façana i, en els actes oficials, ell tampoc el duia a la solapa. Martorell ha estat tradicionalment un feu de CiU però té un elevat percentatge de població procedent de la resta de l'Estat. De fet, a les eleccions generals de 2016 va ser la sisena força.

lafoto.jpg

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Lo Flabioler de Copenhage, Copenhage del Sud, 28/05/2019 - 11:30

También es curioso que en los carteles de Fonollosa no saliera ni el nombre ni el logo del PDECat. Hasta en la sede del PDECat de Martorell taparon el rótulo con una lona de Junts per Martorell.

#2 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 28/05/2019 - 07:22

Sr Rius,li dono la raó en això d´abusar dels llaços grocs...jo amb un ja faig prou feina.

#1 Daniel , Manresa, 27/05/2019 - 21:24

Un ejemplo de quien, cuando es elegido, representa a todos . Ahí sus resultados.