Política · 15 de Novembre de 2019. 16:08h.

L'exèrcit particular de la República

Pensaven en una força militar amb mercenaris dels EUA

L'exèrcit particular de la República

La Policia Nacional segueix investigant l'agenda confiscada a Víctor Terradellas, president de CATmón, una entitat que promou el reconeixement de la nació catalana i que està sent investigada judicialment per rebre presumptament ajudes públiques per a finançar el Procés. A Terradellas se'l considera molt proper a Carles Puigdemont i, de fet, hi ha constància policial que va mantenir multitud de converses telefòniques amb l'expresident fugat abans de l'1-O.

A l'agenda de Terradellas apareix la idea de muntar un exèrcit català amb mercenaris dels EUA. L'anotació que apareix és la de l'empresa Dyncorp que és una de les majors empreses privades militars dels EUA amb seu a Virgínia i que ha estat contractada en multitud de missions exteriors pel govern dels EUA, segons informa la cadena Ser.

A l'agenda Terradellas "teoritza" sobre muntar una estructura defensiva seguint la referència de l'Institut Espanyol Estratègic de Defensa, que és el centre de recerca del Ministeri de Defensa a Espanya en el nivell estratègic polític- militar. En aquesta estructura figuren diversos departaments relatius a la seguretat, a la diplomàcia i al dret públic internacional.

Aquesta idea, la de crear una estructura per defensar el territori català és una de les més desenvolupades per Terradellas en aquesta llibreta. Apareixen noms de generals que treballen amb Defensa en els serveis d'Intel·ligència de les Forces Armades i en una d'aquestes anotacions es pot llegir textualment "colpejar i controlar el territori a la base militar per excel·lència. És el que cal fer".

Un altre de les dades que està sent analitzat detalladament per la policia és l'estructura de ciberseguretat d'intentar dissenyar per controlar i defensar les comunicacions de la Generalitat amb l'exterior.

 

26 Comentaris

#24 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 17/11/2019 - 05:02

Los del "Spain, Sit and Talk" harían bien de antes en "Tell the truth" sobre todas las mentiras que han difundido entre la población via TV3%, pero especialmente sobre los planes ocultos como este, que si no es por la policía y la justicia, no nos enteramos.

#23 Sergi Sergio, Barcelona, 16/11/2019 - 17:47

Aqui teneis a un autentico golpista y luego dicen que no lo son.

#22 Irene, Bcn, 16/11/2019 - 14:53

No siento las piernas....

#20 De Madrid, Madrid, 15/11/2019 - 22:27

Si no son los rusos son mercenarios americanos..... indepes..... están ustedes fatal....

#19 Sergi, bcn, 15/11/2019 - 22:17

Dan miedo estos lazis...