Publicitat
Política · 27 de Maig de 2019. 19:08h.

L'èxit a les europees tapa el fracàs de JxCat a les municipals

El partit de Puigdemont perd 100.000 vots i representació a ciutats de l'àrea metropolitana

L'èxit a les europees tapa el fracàs de JxCat a les municipals

Roda de premsa (Foto: JxCat)

La victòria de Carles Puigdemont a les eleccions europees, obtenint més d'un milió de vots i essent la formació més votada a Catalunya -amb un 28% dels vots i aconseguint dos europarlamentaris-, ha dissimulat parcialment la desfeta de Junts per Catalunya a les eleccions municipals.

Junts per Catalunya ha perdut més de 100.000 vots en el conjunt de Catalunya, quedant en tercera posició després d'obtenir 518.574 vots. JxCat també s'ha desplomat a la ciutat de Barcelona, convertint-se en la cinquena força política al saló de plens de la capital catalana, on ha perdut cinc dels deu representants que va aconseguir Xavier Trias el 2015.

Esquerra Republicana ha acaparat gran part del vot del partit de Puigdemont i ha augmentat representació en aquells llocs on JxCat l'ha perdut. És el cas, per exemple, d'algunes ciutats de l'àrea metropolitana, com Badalona, Terrassa o Sabadell. En altres poblacions, com Santa Coloma de Gramenet o L'Hospitalet de Llobregat, que tenen un gran pes demogràfic, els neoconvergents no han obtingut cap representant.

Pel que fa a les capitals provincials, Girona és l'única on Junts per Catalunya es manté com a primera força, mentre que a Tarragona, i Lleida, Esquerra Republicana ha liderat clarament el vot sobiranista.

El president del PDeCAT, David Bonvehí, malgrat la davallada de vots, ha celebrat el resultat global a Catalunya. "Som la força que ha guanyat a més municipis. Això reforça el bon resultat que hem tret en l'àmbit territorial" ha afirmat en una roda de premsa. "El PDeCAT és el partit dels alcaldes d'aquest país", ha assegurat, alhora que també ha destacat que el partit ha guanyat en 19 de les 42 capitals de comarca. "Aquesta és la demostració que aquest partit continua arrelat al territori, que vol ser important en el futur i que vol seguir sent el partit dels alcaldes", ha apuntat.

L'expresident Puigdemont, que també ha valorat els resultats electorals del passat diumenge, ha reivindicat l'espai de Junts per Catalunya com un espai "sòlid que ha vingut a fer política" i ha recordat que el partit és present al Govern, al Parlament de Catalunya, que té representats als ajuntaments, al Congrés i al Senat i que ha guanyat les eleccions al Parlament Europeu "amb claredat".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Pepe, Lleida, 28/05/2019 - 16:26

Los que si que han fracasado estrepitosamente son la Barbie y el Kent, que no se comen ni un "torrao", y les esperan cuatro años de oposición y ningún gobierno, que largo se les van a hacer estos cuatro años!!!

#4 botifler1914, Sinitaac, 28/05/2019 - 11:34

En las europeas les ha ido bien pues todos los enemigos de España le han votado, esten donde esten.

#4.1 Ajo y Agua, Bcn, 28/05/2019 - 14:43

Sí, Ejpañia se ha ganado muchísimos enemigos.

#3 Pregunto yo, Tarragona, 28/05/2019 - 08:18

¿Éxito? ...¿Y si finalmente los dos fugados no vienen a recoger sus actas ?

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 27/05/2019 - 23:32

El Graupera tambe va guanyar les eleccions a Twitter.

A la catalana.

#1 Ramon de les olives, Barcelona, 27/05/2019 - 21:41

Les grans preguntes són: a quin xiringuito col·locaran a l'Eulàlia Reguant? I el pobrisó de l'Adrià Alsina, el de la llista del Graupera, on es col·locarà?