Publicitat
Política · 22 de Març de 2016. 13:57h.

L’expresident de SCC serà jutjat per injúries

La jutgessa desestima la petició de Josep Ramon Bosch, que demanava la prescripció del presumpte delicte

L’expresident de SCC serà jutjat per injúries

Josep Ramon Bosch, en una imatge d'arxiu

L’expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, haurà de seure al banc dels acusats arran de la querella per delicte d’injúries que va interposar l’associació d’advocats Drets. Tot i que l’advocat de Bosch havia al·legat prescripció del presumpte delicte, el Jutjat d’Instrucció número 3 de Manresa ha notificat que desestima el sobreseïment i que se celebrarà judici oral si ho demanen les parts.

Drets ja ha avançat que tirarà endavant la petició actuant com a acusació particular “en nom de l’actor Toni Albà, una de les moltes personalitats catalanes injuriades en el perfil de Facebook de ‘Fèlix de Sant Serní de Tavernoles’, pseudònim sota el qual actuaria el propi Bosch segons les proves facilitades per Drets al jutjat”.

Molt poc després de la interposició de la querella, el jutjat d'instrucció número 3 de Manresa ja va obrir diligències prèvies contra Josep Ramon Bosch, que va haver d’assistir als jutjats el passat gener en qualitat d’imputat. Tot i que el perfil de Facebook va ser eliminat poques hores després de presentar-se la querella, Drets disposava d’una acta de navegació certificada que en demostrava l’existència i que va fer arribar a la causa oberta als jutjats.

Josep Ramon Bosch va dimitir de president de Societat Civil Catalana pocs dies després de la presentació de la querella, el passat mes de setembre. Drets recorda que “en cap moment no ha negat l’autoria de les amenaces i el seu advocat ha al·legat només prescripció del delicte per demanar l’arxivament de la causa”.

“Al perfil presumptament gestionat per Bosch s’hi publicaven, des de l’any 2012, missatges contra persones que s’han posicionat a favor del dret a decidir dels catalans, com Toni Albà, Pilar Rahola, Hilari Reguer, Santiago Vidal, Arcadi Oliveras, Artur Mas o David Fernández”.

“Es tracta de missatges profundament injuriosos i presumptament delictius que contenen odi visceral envers aquestes persones, com ara els dedicats a Toni Albà: “Fill de puta. No hi ha més. Un xarnego fastigós que es diu Antonio Álvarez i es fa dir Toni Albà, renegant dels seus origens. FdP”, indiquen.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#16 Josep Lluis Rius Sole, Barcelona, 23/03/2016 - 22:25

Apreciable amigo Josep Ramón Bosch, estaré siempre a tu lado, para mí fuiste un gran ejemplo de persona educada, culta e intelectual. Por suerte tuve ocasión de asistir en varias ocasiones a algunas celebraciones donde quedé asombrado de su personalidad. Solo te deseo buena suerte en todo.

#15 #15 albert escarre puig, barcelona, 23/03/2016 - 11:27

Los Sánchez, Rodríguez, Martínez, Pérez, z , zz, zz , y todos aquellos que cambian de nombre o de apellidos, les recuerdo, que uno NO es por la región de donde es, sino lo que cada uno es como persona.
Recuerdo un dicho , refrán o como se llame : "Quien renouncia a sus raíces no crece.

#15.1 Joses Lluis Rius Sole, Barcelona, 23/03/2016 - 22:28

Poco más que añadir al comentario de D. Albert Escarré Puig. Creo que ha dado en el clavo en sus cuatro lineas de su comentario.

#14 iñigo, castelló, 22/03/2016 - 22:39

Es una pena. Intentarán desacreditar a SCC por discrepar del régimen. Por eso hay que ser muy escrupulosos. Hasta el extremo. Que además el juicio sea por injurias a Toni Albà, con las barbaridades que dice... es más triste aún.

#14.1 Claruuuu, Tgn, 23/03/2016 - 10:48

SCC se desacreditan solitos...

#14.2 Patxi, Barcelona, 23/03/2016 - 15:42

Triste por mno fecir asquerosp es li que hizo un simpatizante de SCC en las fiestas de Solsona. Te suena ? Um angelito, vamos, o un tonto muy tonto

#11 cap gros, palamos, 22/03/2016 - 20:01

Els no indepes tenim mes que de sobra arguments per combatre la tonteria de tots ells , per tant no cal insultar ni amenasar, els indepes diuen coses q foten fastic i repugnen moral i intelectualment, pero tio......las cagat ho sento

#10 Casper, Bcn, 22/03/2016 - 17:57

Pues si es condenado que pague la multa, ahora bien yo creo que Toni Alba se ha trabajado con pasión y ahínco que se le injurie de la misma manera.