Publicitat
Política · 1 de Febrer de 2016. 17:27h.

L’exprimer ministre letó nega haver cobrat per donar suport al procés

Un informe policial diu que Valdis Dombrovskis hauria rebut sis milions de l'entorn dels Pujol, segons Interviú

L’exprimer ministre letó nega haver cobrat per donar suport al procés

L'exprimer ministre de Letònia, Valdis Dombrovskis

Un informe de la Policia Nacional assegura que el primer ministre de Letònia, Valdis Dombrovskis, va rebre sis milions d'euros a canvi de donar suport al procés independentista català, segons publica la revista Interviú. L'informe assenyala que part d'aquests diners va poder sortir dels fons ocults pel clan Pujol a Panamà. Dombrovskis ho ha negat mitjançant la seva oficina assegurant que “aquestes al·legacions manquen completament de base”.

L'informe assenyala que "les ambigües declaracions públiques del primer ministre de Letònia el 13.9.13 sobre el reconeixement a una Catalunya lliure van ser pactades prèviament i sens dubte compensades econòmicament, segons fonts solvents de l'entorn més proper al referit polítics".

També s'explica, "de fonts fiables i solvents" amb una fiabilitat "molt alta", que "la quantitat que s'hauria pactat" a canvi de les declaracions del polític letó "seria al voltant de sis milions d'euros, si bé en principi la quantitat sol·licitada hauria estat de deu ".

L'acord s'hauria pactat a través de Sandra Bukane, assessora i persona de confiança de Dombrovskis, qui hauria rebut "un primer pagament fraccionat de dos milions". La resta dels diners anava a pagar-se a través del banc central de Letònia "com si fossin préstecs concedits per un banc de Panamà i altres entitats com Morgan Stanley", s'afegeix.

En aquest sentit, s'explica que aquests comptes podrien "estar mogudes pel clan Pujol", però reconeix que aquesta circumstància "no s'ha pogut verificar". Interviú també afirma que "el servei exterior espanyol ha hagut de interceptar iniciatives al nord d'Europa", on la Generalitat busca suports per al procés.

Valdis Dombrovskis va deixar de ser primer ministre de Letònia al gener del 2014. Actualment és vicepresident de la Comissió Europea i Comissari europeu de l’Euro i del diàleg social.

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#48 Benet, Sabadell, 03/02/2016 - 18:29

Està molt be que el E-notícies denuncieu aquestes manipulacions periodístiques que son pura calúmnia, i que hi mostreu tota la seva misèria i com de mal redactades estan. En això es guanyen el prestigi les revistes de qualitat.
Felicitats!

#47 Carlos Gomez, Bcn, 03/02/2016 - 00:16

Els Sumarroca tambe diuen que ells nomes s´han preocupat sempre i sense descans pel benestar del pais i l´Oriol ,el rei de la seguretat vial, li va dir a jutge que ell no s´en va mai a dormir si avans no sap que Catalunya es queda en bones mans per les nits.
Filldeputisme amb folre i manilles.

#46 narcisa, independència i independènCiU, 02/02/2016 - 17:59

sí, creut'ho, segur que els M.H. Xoriços Pujol han repartit mai 6 milions nostres d'ells, jajjs.

#45 Dionís, Caldes de M., 02/02/2016 - 17:00

Però vosaltres ni cas.
No deixareu que la veritat us espatlli una bona notícia oi?

#44 BEJOTA, BCN, 02/02/2016 - 14:38

E. 27-S.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.510.713

VOTANTS: 4.115807

Separatistes: 1.949241

Separatistes: 35% DEL CENS (47,8% DEL VOTS)

N.B. NO HI TINC CAP DUBTE I , AMB ELS CALÉS DE'LS TREBALLADORS ,ÉS CLAR.HO PAGAREU !!!