Publicitat
Política · 20 de Juliol de 2010. 18:25h.

L'exsogre de Laporta ja va concórrer per Solidaritat Catalana

Juan Echevarría va ser candidat al Parlament el 1980 per una franquícia d'Alianza Popular

L'exsogre de Laporta ja va concórrer per Solidaritat Catalana

Un cartell de propaganda de Solidaritat Catalana el 1980

Joan Laporta és el principal impulsor de Solidaritat Catalana, una proposta de coalició per a les pròximes eleccions catalanes entre forces catalanistes i sobiranistes, amb un programa a favor de la independència de Catalunya. Tanmateix, el 1980, el seu exsogre, Juan Echevarría, ja va ser candidat al Parlament per un partit anomenat també Solidaritat Catalana, encara que en aquest cas era una franquícia d'Alianza Popular.

En aquells moments, la dreta espanyola estava representada per Alianza Popular, liderada per Manuel Fraga, i fundada el 1977 mitjançant la fusió de diverses organitzacions, com Reforma Democrática (Manuel Fraga), Unión del Pueblo Español (Cruz Martínez Esteruelas), Democracia Social (Licinio de la Fuente), Unión Social Popular (Enrique Thomas de Carranza) i Acción Regional (Laureano López Rodó). Després, es convertiria en Federación de Alianza Popular, amb Asociación Democrática Española (Federico Silva Muñoz) i Unión Nacional Española (Gonzalo Fernández de la Mora). El 1989 es va convertir en el Partido Popular.
 
No obstant això, el 1980, Alianza Popular de Catalunya, sotmesa a diversos canvis en la seva direcció i estructures, va preferir no presentar-se a les eleccions catalanes, deixant així el camp lliure a una mena de franquícia del partit de Fraga: Solidaritat Catalana.

Aquest partit, que de fet tenia una ideologia molt similar a la d'Alianza Popular, va ser creat el mateix any de 1980, i entre els seus fundadors estaven Juan Echevarría Puig, Celedonio Sala Vidal, Manuel Milián Mestre i Joan Rosell. En les eleccions va aconseguir 64.000 vots, un 2,3%, i cap escó. Es va dissoldre poc després, i la major part dels seus dirigents van passar a Aliança Popular.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 Teresa, Barcelona, 26/07/2010 - 20:06

Quin comentari més tendenciós i fastigós. Com diuen oer aquí, suspesos en història i en periodisme. Quedeu retratats. Visca Solidaritat Catalana! ( Sembla que Laporta fa molta nosa... per alguna raó serà)

#49 Francesc, Barcelona, 22/07/2010 - 00:00

Pablo, ho teniu mal entès. La coalició Solidaritat Catalana va ser una candidatura unitària arran dels fets del cucut en què un militars van destruir la seu d'aquesta revista perquè aquesta va fer una sàtira contra la xuleria militar. Any 1906.

#48 YuriBCN, Gràcia, 21/07/2010 - 22:15

Em fa fàstic aquesta mena de joc brut. Em sembla d\'una baixesa indigne! Solidaritat Catalana: va ésser el primer gran moviment unitari català que va sorgir l\'any 1906. http://ca.wikipedia.org/wiki/Solidaritat_Catalana

#47 Fernando I, SARA GOSA, 21/07/2010 - 12:41

No sabía que Kiko Veneno era suegro de Laporta.

#46 dolors, barcelona, 21/07/2010 - 11:24

osti amb aquest periodistas que teniu que investigant tant i treuen primicies tant importants encara no heu publicat que avui en Laporta porta un forat als calçutets. Mira que os pendran aquesta noticia tant important ....... va vinga que foteu pena