Publicitat
Política · 10 d'Octubre de 2017. 17:21h.

L'FMI veu "preocupant" la situació a Catalunya

El Fons Monetari Internacional demana que "no actuïn de manera precipitada"

L'FMI veu "preocupant" la situació a Catalunya

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha assegurat que la situació a Espanya és "preocupant" a causa de la incertesa generada per les tensions polítiques i ha reclamat diàleg a les parts implicades. "La situació a Espanya és de molta preocupació, perquè crea molta incertesa, tant per l'economia catalana com per l'espanyola" ha admès Maurice Obstfeld, l'economista en cap de l'FMI durant la presentació de l'informe que actualitza les perspectives de creixement globals.

Obstfed també ha demanat a les parts que "no actuïn de forma precipitada" i els hi ha recomanat negociar. "Si hi ha diàleg, hi haurà molts beneficis potencials per ambdues parts" ha assegurat. 

Així mateix, l'economista en cap de l'FMI ha explicat que hi hauria efectes de contagi a altres països europeus. Obstfeld ha assenyalat que "probablement" tindria efectes de contagia Portugal i en altres països europeus.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 10/10/2017 - 18:54

El diari Frankfurter Allgemeine, sense cap mena de dubtes el més influent a Alemanya, ha publicat un extens reportatge parlant de Catalunya i de la possibilitat real de ser independent des d’un punt econòmic.
Arriba a la conclusió que “La resposta és sí”, i així ho afirma sense mitges tintes el diari alemany, que té gran influència dins e

#2 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 10/10/2017 - 18:25

Al independentismo (a quienes aún apoyan este "procés") tanto le da el FMI, europa o la prosperidad de los catalanes. Como si oyen llover. Quieren enfrentamiento y división, imbuidos del espíritu bélico heróico propio de quien solo ha visto la guerra en el cine o los videojuegos.

#1 Aderan, Barcelona, 10/10/2017 - 17:55

Pressionats per la diplomàcia espanyola..... Catalunya, no escoltis, tu a la teva, com diu el Margarit. Així anem bé!