Publicitat
Política · 3 de Gener de 2021. 10:25h.

L'herència de Torra

El principi d'autoritat se n'ha anat en orris

L'herència de Torra

Torra passa revista als Mossos després de la seva elecció

El retard de gairebé 40 hores en desallotjar la festa rave il·legal que va aplegar centenars de persones en plena pandèmia en una nau abandonada de Llinars del Vallès ha tornat a posar els Mossos d'Esquadra en el punt de mira. El cos policial, però, ja va ser qüestionat per l'aleshores president de la Generalitat Quim Torra l'octubre de 2019, després de la setmana de protestes per la sentència del Suprem per l'1-O.

L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, que liderava l'Executiu català, va anunciar a finals d'octubre de 2019 una investigació per esclarir les càrregues policials dels Mossos durant les protestes, en la que va ser l'auditoria més gran feta al cos policial per "depurar responsabilitats". L'expresident Torra també va trigar dies a posicionar-se contra els aldarulls i episodis violents que es van viure a les quatre capitals catalanes i quan ho va fer, va ser de manera tímida.

Torra va ordenar a l'aleshores conseller d'Interior, Miquel Buch, que iniciés "totes les investigacions que fossin necessàries" sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant la setmana d'aldarulls i protestes contra la sentència del Tribunal Suprem.

L'anunci de l'auditoria contra els Mossos així com el poc suport als agents per part de la Presidència de la Generalitat va evidenciar el poc suport institucional a la Policia de la Generalitat i va contribuir a qüestionar les seves actuacions, que segueixen en el punt de mira el dia d'avui.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 David, Barcelona, 04/01/2021 - 08:16

Señoras y señores !!!! Trapero ha vuelto...

#8 David, Santa Margarita de Montbui, 03/01/2021 - 21:53

Es lo que tiene el cuerpo de Mossos, es una policía política, donde un presidente obliga a su conseller a investigar una intervención más que justificada

#7 Sergi Sergio, Barcelona, 03/01/2021 - 20:17

La herencia de Torra es la nada absoluta, un conjunto vacio y un lema "desobediencia civil" i el poble esta aplicando sus grandes teorias.

#6 Josep Jordana Gil , Balaguer , 03/01/2021 - 14:21

Excelente exquisito sensacional excelente exquisito sensacional maravilloso TOTES TOTES TOTES TOTES TOTES TOTES y TOTS els llocs del MundoM I I visca la vida son moment momentos saludables I maravillosos momentos

#5 Lobisome, BCN, 03/01/2021 - 12:15

Cuando el Puigleón de Waterloo organizó la kermesse aquella de los 8 segundos, ya todo fue hacia abajo. El Parlament se convirtió en Palamentet y el Govern, en Governet y toda Catalunya, catalunyenses inclosos, en un circo o una fira de poble. Al actual niño con barba no le llaman "President" ni los de la limpieza, así que ya me dirás...