Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2012. 19:51h.

L'historial 'militar' de Tena

El diputat explica la relació de la seva família amb l'Exèrcit i la Corona

El diputat de Solidaritat, Alfons López Tena, ha explicat l'historial militar i de servei a Espanya de la seva família, arran que el president de la Generalitat, Artur Mas, li hagi demanat que moderi l'agressivitat del seu llenguatge en favor de la independència de Catalunya.

"Parlem-ne", ha dit Tena abans de comentar que "vostè té un origen clarament català de Catalunya i jo tinc un origen català de València i espanyol. Per tant, des que un avantpassat meu va prendre Sevilla a Ferran III el Sant tinc una trajectòria de continuïtat militar i de continuïtat de servei a l'Estat espanyol i per tant permeti'm dir-li que el conec una mica millor".

"No és el mateix allò que es rep de la llet dolça de la mare que deia Aribau que allò que se'n rep com a conseqüència d'un estudi, una relació o un contacte. Per tant, miri, per dir-ho aquí, el meu besavi era el metge de la reina regent Maria Cristina i el meu oncle era el cap major de l'Armada de l'Exèrcit espanyol als anys 80 del segle XX", ha afegit.

El diputat ha acabat dient que "per tant, els espanyols entenen un determinat llenguatge, entenen un determinat plantejament, entenen una manera de fer les coses".

López Tena, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#10 Botifler, Can Fanga, 27/09/2012 - 12:44

En "Lopes Pena" pot tenir els avantpassat que siga, però ell té falera d'actuar de fallera major.

#9 spanish, Madrdi, 27/09/2012 - 12:20

jajjajaajjaja la dolça llet.......clar ara faran llistats dels que van rebre dolça llet i els que no

#7 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 27/09/2012 - 11:29

Con estos antepasados y sus antecedentes como notario, López está cualificado para ser el líder de los separatistas de Casa Nostra y President de la República Independent. No tiene nada que envidiar a Macià o Companys. Claro que Cambó, si viviera, se marcharía a París como hizo en los años 30.

#6 ccc, bcn, 27/09/2012 - 10:06

aques Sr és espectacular, 'la dolça llet'!! Otorga una condició hereditarìa (racial?) a la superioritat dels Catalans, però se la nega a ell mateix. Ell no és català pur i s'ofereix com els exploradors indis als casaqeus blaves pq coneix be als indis traïdors, genial!!!

#5 Més cansat, Barcelona, 26/09/2012 - 21:32

Durant les conteses i una mica desprès d'elles manen aquest personatges que tenen molta empenta i poca alçada moral. Val la pena evitar les guerres per no haver de suportar-los..