Publicitat
Política · 27 de Novembre de 2020. 12:38h.

L'home del "darrer Pressupost autonòmic"

Aragonès ho va dir fa set anys després que ERC pactés els Pressupostos amb CiU

El vicepresident del Govern i president en funcions, Pere Aragonès, va presentar, conjuntament amb el portaveu de la formació a Madrid, Gabriel Rufián; l'acord d'ERC amb el PSOE per als Pressupostos de l'Estat malgrat que l'any 2013 el mateix Aragonès va manifestar, després de l'acord amb CiU per tirar endavant els comptes de la Generalitat, que seria el "darrer pressuposto autonòmic".

L'aleshores portaveu econòmic del grup parlamentari d'Esquerra, en efecte, va dir fa set anys que "aquest ha de ser el darrer pressupost autonòmic de la Generalitat perquè per fer els pressupostos que necessita Catalunya, el que necessitem és un estat independent".

Esquerra va manifestar llavors que els comptes de CiU "salven" l'estat del benestar, evitaven unes privatitzacions definitives i alliberaven deute de la Generalitat. "Si algú té una alternativa que la digui", va dir Aragonès.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, que acompanyava Aragonès en la roda de premsa per presentar l'acord; va afegir que "la nostra voluntat és poder fer uns pressupostos que no tinguin les limitacions de l'Estat espanyol".

"Uns pressupostos -va remarcar- en què Catalunya tingui la plena gestió de tots els recursos, les plenes competències i que puguin donar resposta a les necessitats del país". Finalment, la dirigent d'ERC, que va marxar a Suïssa per eludir la justícia espanyola, va remarcar que "treballem amb fermesa per tal que el 2015 puguem assolir aquest objectiu posant el futur polític del país en mans dels ciutadans amb una consulta el 2014".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 27/11/2020 - 22:33

¿A dónde irá parar Sánchez circulando con esta gente?
- Al vertedero que hay al final de la pendiente.

#14 Eulalia, Vilassar de Mar, 27/11/2020 - 20:19

I mira, 7 anys que aquest homenet i la seva tropa han viscut del cuento..... Ja hi deia la meva àvis: mentre hi hagi burros, n’hi hautà que aniran a cavall.

#13 Barretina a rosca, Black hole, 27/11/2020 - 18:44

En el vídeo aparecen los nietos de dos alcaldes franquistas, estos son integrantes de familias "dopadas" y privilegiadas que ahora dicen que son de "izquierdas", y así un montón de altos cargos de ERC. En ERC que son tan de "izquierdas" ya se cuidan de que todos los secretarios generales sean carlistas y profundamente religiosos.

¡En fin!

#12 M, Sabadell, 27/11/2020 - 18:43

Hoy no se fia, mañana si.
Lo mismo aplicado a los presupuestos autonomicos, este año son autonomicos, el proximo seran presupuestos republicanos.
Y luego van y se lo tragan sus seguidores año tras año.

#11 Chris, Lleida, 27/11/2020 - 16:11

Tan caraduras que siguen aferrándose a su sillón. Dicen y luego desdicen para volver a decir. Y quienes les votan, convencidos que les obligan a hacerlo por culpa de las limitaciones que pone el gobierno central, que resolverían independizándose. Una sociedad con gente acomodada entre falacias y falsas premisas no tiene final feliz