Publicitat
Política · 26 de Desembre de 2015. 09:42h.

L'home més important d'Unió

L'eurodiputat Francesc Gambús esdevé l'únic parlamentari d'UDC

L'home més important d'Unió

Gambús, amb Duran i Sedó

L’eurodiputat d’Unió, Francesc Gambús, s’ha convertit en el càrrec més important del partit després que la formació que lidera Josep Antoni Duran i Lleida no aconseguís representació en les passades eleccions al Parlament el 27-S i en les eleccions generals de diumenge passat.

Gambús, que va substituir Salvador Sedó després de la renúncia d'aquest últim, va sortir escollit el 25 de maig del 2014 com a número dos de CiU a les passades eleccions europees. El diputat d’Unió al Parlament europeu es va presentar fent tàndem amb Ramon Tremosa, que encapçalava la llista de la federació nacionalista.

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració, el 1998 es va convertir en col·laborador de l'eurodiputada Concepció Ferrer i Casals (UDC) al Parlament Europeu. També va formar part del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats i el 2009 es va presentar a les eleccions europees com a número 18 de la llista de Coalició per Europa, sense ser elegit.

Unió, amb Ramon Espadaler, com a candidat va obtenir 103.000 a les eleccions al Parlament del passat 27 de setembre, però no va assolir el 3% i es va quedar sense representació. Aleshores, Duran va admetre la derrota tot i que va destacar que “hem fet una bona campanya amb poc temps” després que es trenqués la federació.

Diumenge passat, Duran va obtenir al voltant de la meitat de vots dels que va assolir fa tres mesos i també es va quedar fora del Congrés amb 58.000 vots. El líder d’Unió va admetre que fins i tot “Ramon Espadaler va ser millor candidat que no pas jo”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 Joan, Girona, 27/12/2015 - 07:01

Gambús és un polític inteligent, ben format, i íntegre. Amb ell, i gent com ell dissenyant el discurs i l,estratègia d,Unió, les coses haurien anat molt diferents.

#4 pepe, andorra, 26/12/2015 - 12:31

no entiendo quien es el mas importante de Unificacion, el mas gordo o el mas looser?

#3 Casper, Bcn, 26/12/2015 - 11:58

Está Mas gordo que la Grossa Andaluza partidaria de pactar con el Falangista Perdedor del Ibex 35. Y no hablo sólo de la ideología, que también.

#2 Pablito, Barcelona, 26/12/2015 - 11:15

Mientras los colaboradores del Pujol y amigos de Mas sigan militando en Unión, ésta no levantará cabeza.
Tienen ahora su oportunidad barriendo a las viejas glorias infectadas por CiU. Caso contrario, y no valen disimulos, que cierren la puerta y adiós formación.

#1 moianes, Moià, 26/12/2015 - 09:53

Ja va sent hora que oblideu al Duran i el poseu al bagul dels records i que deixi de sortir a les fotos