Política · 12 de Novembre de 2020. 17:51h.

L'home que estava disposat a detenir Puigdemont

Trapero va admetre durant el judici que "el raonable era que jo detingués el president"

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, va revelar durant el judici a l'Audiència Nacional que es va oferir per detenir en persona l'aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, si hi havia una declaració unilateral d'independència al Parlament, però els comissaris Ferran López i Joan Carles Molinero li van dir que no i que es quedés a Egara.

A preguntes de la seva defensa, Trapero va explicar que van "analitzar" un escenari de possible DUI en una reunió al Complex Egara el 24 d'octubre. "Era greu, i vam pensar que podíem rebre una ordre que impliqués la detenció del president i dels consellers", va exposar.

"Sí que vaig donar algunes directrius, perquè alguna de les coses que vaig posar damunt la taula és que com a màxim responsable del cos el raonable era que jo detingués el president, però els dos ho van rebutjar i es van oferir a fer-la ells", va detallar.

En aquest sentit, va assenyalar que "jo vaig dir que els màxims comandaments del cos eren els que havien d'assumir les detencions dels consellers" i que les detencions les havien de fer "dos comissaris per cada un d'ells i si no pot ser, un comissari i un intendent".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Suggerència, Chez Titole, 13/11/2020 - 10:00

Ens permetem suggerir al "major" (batlle en anglès) que es catalanitzi el cognom per parracaire o draper (com el de Mad Men) i sobre tot que es torni a deixar el bigoti atès que sense bigoti sembla un extra de Cine de Barrio arribant a la capital.

#5 Carme, Cornellà, 13/11/2020 - 09:09

La sentencia d'aquest fariseu i el parell de paràsits lazis nomenats pels sediciosos ja va ser incomprensible. L'actuació dels genestapo durant tota la revolta no tenia discusió que estaven totalment recolzant els que avui estan entre reixes i fugits. I mes inverosimil va ser que el jutge donés per bona alló "tenia un plan para detener al Vivale

#4 ENTRE EL DICHO y EL HECHO, HAY MUCHO TRECHO, 13/11/2020 - 07:08

i Puigdemont diu " i jo estava disposat a cantar el Cara al Sol "

i jo estava disposat a pujar l'Everest

i jo estava disposat a ...

ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja

si no m'enteneu encara... ENTRE EL DICHO Y EL HECHO HAY MUCHO TRECHO !

#3 sergi m., Barcelona, 12/11/2020 - 21:02

no sé si està fora de lloc aquest comentari però el to de veu d'aquest senyor parlant en castellà recorda molt al desaparegut humorista Eugenio (tot un geni que descansi en pau). això sí, el que està explicant no crec que faci cap mena de gràcia als jubilats i els fanàtics de llaç groc.

#3.1 No t'ho creguis, Girona, 13/11/2020 - 10:02

Els jubilats del llaç groc s'empassen tot el que es vulgui, no en tinguis cap dubte. Si els diuen que la Verge de Montserrat és bruna per que va a pendre el sol a Calella, s'ho creuràn.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 12/11/2020 - 20:12

I com pensava detenirlo ?

Acompanyat dels compiches de les paelles cadaquenques ?