Publicitat
Política · 11 de Febrer de 2014. 20:13h.

L'home que va poder ser primer secretari del PSC

Quim Nadal revela que Josep Maria Sala li va oferir el càrrec a mitjan 90

L'home que va poder ser primer secretari del PSC

L'exconseller Quim Nadal firmant un exemplar del seu llibre

L'exconseller Quim Nadal, que ha presentat aquest vespre el seu llibre "Testimoni de càrrec" en una sala plena de gom a gom, ha explicat que a mitjan 90 Josep Maria Sala li va oferir aspirar a ser primer secretari del PSC en substitució de Raimon Obiols.

L'oferta es va produir en un dinar a La Venta, un conegut restaurant barceloní a la falda del Tibidabo, abans del polèmic congrés de Sitges. "En el cas que tot plegat no acabi en crisi tu no voldries ser primer secretari?", li va preguntar Sala llavors.

Nadal, que explica l'episodi amb pèls i senyals al llibre, va rebutjar-ho, i ha afirmat que "en aquell moment vaig dir que no, però que vist en perspectiva potser va ser un error".

El congrés de Sitges va acabar, en efecte, en una crisi entre Obiols i els llavors 'capitans'; que va propiciar, d'altra banda, que Quim Nadal fos el candidat del PSC a les eleccions al Parlament del 1995.

L'exconseller també ha descrit com Maragall, després del seu relleu per Montilla com a candidat del PSC a les eleccions del 2010, va intentar forçar unes primàries amb Montserrat Tura, Antoni Castells o ell mateix, "però no ens vam atrevir". "Vam creure que no era el moment", ha afegit.

Quim Nadal ha advertit que "per terror de molta gent" té quaranta anys de dietaris i que aquestes memòries no són políticament correctes. "Em van aconsellar que hi poses chicha o no les facis".

"Em van dir -ha afegit- que si has de fer unes memòries com les de Bono, Zapatero, Felipe González o Jordi Pujol no les facis: als historiadors no ens serveixen de res".

Finalment, en un to més d'anècdota personal, ha explicat que a l'autobús de campanya de les eleccions del 95 es van formar dues parelles de periodistes que "encara duren".

Laia Bonet, que ha fet la presentació, ha assegurat per la seva banda que el llibre servirà per entrendre "la convulsa política catalana dels darrers mesos".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Pere, Comarca Garraf, 12/02/2014 - 01:10

NOMÉS HE LLEGIT EL TITULAR I SUBTITULAR.
BUF ! ..... NOSTÀLGICS.... FÒSSILS....
I que ?
PSC.... SOCIALISTES DE CATALUNYA, sou anti identirtaris.

Partidaris a que... matemàticament.. els Catalans ... a la desaparició com a poble.

Aneu a fer gàrgares !!!!

#2 Pepillo, barcelona, 11/02/2014 - 23:32

No quiso ser primer secretario del PSC, pero ahora sí ha aceptado ser Director del Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, nombrado por CIU. Nadal podría decir, con Mascarell, aquello de que nos parecía que íbamos a ganar los de izquierdas, pero resulta que hemos ganado los de derechas

#1 Laughter, L'H, 11/02/2014 - 21:05

Sí, a mediados de los 90, cuando aún no habías enseñado la patita

#1.1 Casper, Bcn, 12/02/2014 - 00:37

Sala estuvo un tiempo en la cárcel por delito de falsedad documental y asociación ilícita, muy buen compadre de Nadal, un tipo sin escrúpulos y ahora independentista. Fuera, hay que dejarle sin protagonismo ya que ni en ERC le quieren a él y los suyos.