Publicitat

President en funcions amb 37 anys

L'hora d'Aragonès

El vicepresident Pere Aragonès (Pineda de Mar, 1982) substituirà Quim Torra després que el TSJC, que és qui va jutjar el president, li comuniqui la seva inhabilitació de forma personal. Tanmateix, el número dos del Govern tindrà les funcions limitades.

Després de la comunicació del TSJC, que s'ha de produir en les pròximes hores; el BOE i el DOGC hauran de publicar un reial decret, firmat pel Rei Felip VI i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

És llavors quan el vicepresident ha de convocar un Consell Executiu extraordinari que aprovi el decret de substitució. Quedarà un Govern sense president i el càrrec que tindrà Pere Aragonès tindria la denominació de vicepresident substitut del president.

Aragonès tindrà els poders per pilotar l'executiu a partir d'ara. Un Govern, però, que estarà limitat en la seva actuació perquè estarà en funcions -un cop cessi el president, també cessaran tots els consellers-. Per tant, no podrà convocar eleccions anticipades, sotmetre's a una qüestió de confiança i nomenar o cessar consellers.

La resta, les de representació de la Generalitat, l'Estat i de coordinació de l'executiu, les acumularia ell. El govern en funcions no podrà aprovar projectes de llei, només decrets llei i sí que haurà de sotmetre's al control del Parlament.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 agarraos de lo que os viene, Barcelona, 29/09/2020 - 13:06

Pues anda que no está contenta ERC con la inhabilitación de Torra... para ellos el racista siempre ha sido un estorbo a sus planes de noviazgo con el gobierno comunista de España.

#15 Pan con tomate y jamón Ibérico, El Puig de la Guilla..., 29/09/2020 - 11:36

"L'hora d'Aragonès" "President en funcions amb 37 anys"

¡Hale mañico...! que orgulloso estaría tu abuelo...

#14 Menjamela Grandi, Anapurna, 28/09/2020 - 19:49

El gobierno en funciones no podrá aprobar proyectos de ley, cesarán los consejeros, ... vamos, que no notaremos el cambio.

#13 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 28/09/2020 - 19:44

veis como todo vuelve tarde o temprano? la Generalitat vuelve ha estar en manos del franquismo carlista

#12 un musclu, bcn, 28/09/2020 - 18:39

I aquest a part de fer d escolanet del Runqueres, que mes ha fet per poder portar un pais amb 37 anys?. De cap al barranc anem