Publicitat
Política · 17 de Febrer de 2010. 13:36h.

L'ICF va contribuir al finançament irregular d'Unió

PSC i ICV volen que Duran i Mas "donin la cara"

El portaveu del PSC, Joan Ferran i el d'ICV, Jordi Miralles, han demanat al president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i al president de CiU, Artur Mas, que "donin la cara" per explicar les informacions que denuncien un presumpte finançament il·legal d'Unió. La fiscalia investiga un préstec de l'Institut Català de Finances d'un milió d'euros al grup IMS que suposadament s'hauria desviat a Unió.

Joan Ferran ha dit que "hi ha unes factures que no hi eren, que s'han presentat diverses vegades. La Fiscalia apunta sobre elements concrets i específics. L'únic que demanem és que s'expliquin. Que el senyor Artur Mas era membre del Govern que feia aquestes coses. Per tant, el senyor Artur Mas es té que explicar igual que Duran i Lleida, que és el líder de la formació esquitxada".

En aquest sentit, ha reclamat un informe a l'Institut Català de Finances para esclarecer la situació. I ha dit que "si no ens aclareix els dubtes" demanarem que "els inspector, els caps de Institut Català de Finances de l'època vinguin a aquest Parlament a aclarir-ho". Tot i que "no descarten" demanar la compareixença d'Arur Mas i de l'exconseller d'Economia, Francesc Homs.

Per la seva part, Miralles ha instat els dos líder polítics a que "s'expliquin si és real que hi ha factures falses, que s'ha malutilitzat un crèdit, si és veritat que es fan llibres per fer carnesltoltes". Perquè després dels últims casos de corrupció que s'han donat a Espanya "les dretes estan sota sospita, les dretes estan esquitxades".

Joan Ferran, al Parlament
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 ramonet, tarragona, 18/02/2010 - 17:54

Ja hi torna el de la "crosta"??? Ens deixarà algun dia en pau???? Mira que a part de lleig és plasta el tiu!!!!

#11 Miquel, Barcelona, 18/02/2010 - 10:10

L'opinió de Joan Ferran no hauria de poder ser escoltada, perque si això fos un pais normal, no hauria de poder dedicar-se a la política un individu amb passat terrorista. http://tiny.cc/HeueY De quina mena de persona parlem?? Informem-nos-en bé!!

#10 Pau, Catalunya fa pudor a socialista, 18/02/2010 - 07:49

I els 1.000 milions de pessetes que una entitat financera catalana va perdonar al PSC mentre el gran estadista del Montilla estava de ministre a Madrid?,,,ningú ho investigarà més???? esquerres puag!!!

#9 Enric, Barcelona, 17/02/2010 - 23:46

és la mateixa noticia de fa dos anys abans de les eleccions. Els de ICv i PSC se\'l veu el llautó. Quina manipulació!!!

#8 Núria, BCN(CAT), 17/02/2010 - 19:47

A l'estat ESP el concepte justicia és un catxondeo. Totalment desprestigiada pel seu sentit de la oportunitat i la manca d'objectivitat. Abans de regenerar tanta purrialla milllor començar de nou. Independència ...