Publicitat

De samarretes amb l'efígie de Trapero a saludar el Rei

L'ídol caigut

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha passat en els darrers anys de ser una figura admirada per l'independentisme pel seu paper durant els atemptats del 17-A i del referèndum de l'1-O de 2017 a ser considerat un traïdor per alguns sectors de l'independentisme.

L'independentisme va veure en la figura del major un heroi l'agost de 2017, quan els Mossos d'Esquadra van haver de fer front els atemptats perpetrats a Barcelona i Cambrils per una cèl·lula terrorista islamista. Malgrat que el cos policial no va poder detectar a temps la cèl·lula després de l'explosió de la casa d'Alcanar, la ràpida actuació dels agents a Cambrils (on van abatre cinc terroristes la mateixa nit) així com la neutralització del conductor de la furgoneta pocs dies després es va guanyar el reconeixement de l'independentisme.

Josep Lluís Trapero també va rebre tota mena d'elogis de l'independentisme quan, en una roda de premsa en la qual informava sobre la investigació dels atemptats, un periodista li va recriminar que respongués primer en català, situació en la qual Trapero va respondre "bueno, pues molt bé, pues adiós". La frase del major va suscitar tantes simpaties en l'independentisme que, fins i tot, es van fer samarretes amb la cara del major amb aquest missatge.

La imputació del major Trapero i la cúpula dels Mossos per l'Audiència Nacional pel seu paper en la jornada de l'1-O també li va proporcionar un ampli suport dels sectors independentistes, que veien en la seva imputació una forma més de "repressió". Tot va canviar quan l'Audiència Nacional el va absoldre de les acusacions de rebel·lió i va ser restituït com a major del cos per la Conselleria d'Interior.

Ja al capdavant del cos, la figura idealitzada de Trapero per part de l'independentisme va experimentar un gir. Les actuacions policials dels agents antiavalots dels Mossos arran de les protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasel i l'assistència del major Josep Lluís Trapero aquest divendres a l'acte de celebració del 70 aniversari de la Seat a Martorell amb el Rei Felip VI, on cap membre del Govern ha assistit, han fet canviar d'opinió alguns sectors independentistes sobre la figura del major i del cos policial. Allà, el major dels Mossos ha saludat el Monarca en la seva arribada a l'acte.

trape.jpg

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#14 Gonzalo, Madrid, 08/03/2021 - 14:50

Vaya chaquetero, que opinara Pigdemont de que rinda pleitesía al rey su gran amigo.

#13 manu21, DIJON FRANCE, 07/03/2021 - 20:12

Ayer otro héroe Oriol Mitjà caído por el independentismo y por su circo político mediático,casi le hubiera dado el nobel hoy es solo una rata para ellos hoy Josep Lluís Trapero, que durante los atentados de Cataluña de agosto de 2017 se había convertido en un héroe y hoy un parásito El independentismo es sólo un egoísmo sin límites

#10 Inspector, Gadget, 07/03/2021 - 11:06

Normal que traicione. De toda la caterva de procesados por el 1-o él es el que tenía más papeletas de llevarse un marron gordo, por ser policia. En cambio, políticos y parlamentarios en el juicio se hicieron los suecos diciendo que no habían hecho nada malo. O que no habían hecho nada, directamente.

#9 Antifa, L'h, 07/03/2021 - 11:03

Des de l'independentisme, I love Trapero

#9.1 Salambó, Barcelona, 07/03/2021 - 13:59

En catalán: cornut i pagar el beure.
En castellano: cornudo y apaleado.

#8 Salambó, Barcelona, 07/03/2021 - 10:59

El tio que mejor se lo monta del procés:
1 Permitió el referendum ilegal y dejó que GC y PN se comieran el marrón
2 Dijo que iba a detener a Puigdemont
3 Salió inocente en el juicio
4 Los indepes le aupan a la jefatura dels mossos de nuevo
5 Va a saludar al Rei
Este tio es mi héroe!. A partir de ahora a los camaleones les llamaremos Trapero.