Publicitat
Política · 19 de Novembre de 2008. 12:06h.

L'IEC assegura rebutjar "qualsevol sanció"

"L'exigència sobre la llengua ha de ser en el moment de la contractació, no a posteriori"

L'IEC assegura rebutjar "qualsevol sanció"

Salvador Giner, amb Joan Martí

El president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Salvador Giner, ha assegurat a El món a RAC 1 que "l'Institut no es pronuncia sobre sancions lingüístiques" i ha matisat les declaracions fetes pel president de la Secció Filològica, Joan Martí, atès que aquest només "ha recordat que hi ha països on hi ha sancions. L'Institut com a tal no s'ha pronunciat sobre aquest tema, sobre sancions lingüístiques."

Per la seva banda, el propi Martí Joan Martí, ha considerat que "l'exigència del coneixement de la llengua ha de ser en el moment de la contractació, rebutjo qualsevol sanció entesa com s'ha entès". "Que hi hagi una bona competència lingüística passa per l'exigència d'aquest coneixement de la llengua en el moment de la contractació professional, no a posteriori", ha afegit, per finalment sentenciar que "rebutjo qualsevol sanció entesa com s'ha entès en l'exercici de la professió".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 sherrick, Sabadell, 20/11/2008 - 01:55

Per acabar, em sobta l'exigència en l'hora de la contractació del nivell de català. Si parlem de les darreres dècades, un estudiant de batxillerat ja obté el nivell C de català. I no cal parlar dels universitaris... Què cal demostrar, doncs?

#4 Sherrick, Sabadell, 20/11/2008 - 01:52

No ho fa perquè el que vol és fer-nos creure que no hem sentit el que hem sentit. Aixó en tot cas és una rectificació. I no fa ferum a que en Martí va parlar valent-se de l'IEC sense el consentiment ni el consens necessaris per una bestiesa com aquesta

#3 sherrick, Sabadell, 20/11/2008 - 01:48

Hi ha una cosa que m'empipa encara més del periodisme i que pot ser comparat amb el cas d'ahir d'en Bono. I és empassar-se les seves pseudo-disculpes. per molt que el personatge en qüestió afirmi "matisar" unes declaracions, aquest senyor no ha fa.

#2 Eduard, Castelldefels, 19/11/2008 - 13:20

El vídeo existeix i aquest diu el que diu. Ara que no vingui amb excuses. Ho ha dit i cal que ho rectifiqui, no que ho disimuli fotent-le el mort al periodista. Que el feixista que hi ha en tot comunista surt en el moment més inadequat: Totalitarisme

#1 Pep, BCN, 19/11/2008 - 13:06

A Catalunya Ràdio assassinen la llengua. Especialment al programa infumable de la tarda i a l'encara més infumable programa del Barril. A aquesta colla no els van demanar saber català, només tenir el carnet del PSC.