Publicitat
Política · 18 de Novembre de 2008. 15:35h.

L'IEC vol multar els periodistes que no utilitzin bé el català

Joan Martí també ofereix l'alternativa d'una "destinació laboral diferent”

L'IEC vol multar els periodistes que no utilitzin bé el català

El president de l'IEC, Salvador Giner, amb el president de la Secció Filològica de l'IEC, Joan Martí i Castell. (Foto: Jordi Pareto)

El president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, Joan Martí, ha dit a RAC1 que "en un mitjà de comunicació s’hauria de partir de la base que aquella persona que no té una competència molt bona de la llengua que sigui, en aquest cas de la catalana, se li ha de recomanar que es retiri d’aquesta funció fins que no tingui aquesta compètencia. Digui-n’hi sanció econòmica o destinació laboral diferent”

"Hem arribat a rebaixar tant el llistó que ara, referint-nos estrictament als mitjans de comunicació, un bon comunicador és aquell que coneix bé la llengua catalana. En un altre país, això és inconcebible. Com vol dir? És que hi ha possibilitat de pensar que hi pugui haver un comunicador que no conegui bé la llengua italiana, o la francesa o l’anglesa? No, no. Partim de la base que un bon comunicador domina la llengua.”

“Ja sé que pot sonar fort, ho hem de relativitzar. Però no podem contínuament anar dient ‘com que som una llengua subordinada, amb molta interferència de l’espanyola, etcètera, tolerem-ho tot"”. “Acceptem que som una llengua amb les circumstàncies que hem viscut i, per tant, amb uns resultats determinats en el seu ús social, però acceptem també que avui dia l’escola ensenya la llengua a tothom. I, per tant, si un vol, la llengua l’aprèn bé.”

Publicitat
Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#73 Nona, Vic, 19/11/2008 - 15:57

aquests comentaris (lleida) son els k ens fan mal, defensem lo nostre, però sense ser ofensius, sinó és posar-se al seu nivell, és donar-los arguments... No cal.

#72 Raghild, malmo, 19/11/2008 - 15:25

crazy

#71 A Catalunya només en català, Lleida, 19/11/2008 - 14:25

Kropotkin no estarem gaire a marxar d'aquest país de gitanos i panderetes que és ejpaña, el que està clar que tots els xarnegos i immigrants inadaptats com tu fotreu el camp ràpid, mai donarem nacionalitat catalana als colons delinqüents com tu..

#70 lolo, aquí a la vora, 19/11/2008 - 12:33

kropot-king, estic d'acord, sortim-ne!!

#69 Kropotkin, Vic, 19/11/2008 - 12:20

Hug (Begur): MIra, se escribir en catalán pero no me da la gana. No es suficiente con que una pandilla de aprendices de dictador intente obligarme. Estamos en España y el idioma oficial es el español. Si no te gusta pues sal de España.