Política · 28 d'Abril de 2010. 16:51h.

L'imperi Casquete

El president de Tusgsal és l'home fort del PSC a Badalona i al Barcelonès Nord

L'imperi  Casquete

Imatge d'arxiu de Fermín Casquete

Fa temps, el líder del PP de Badalona, Xavier García Albiol, va assegurar que Fermín Casquete és "l'únic sindicalista de Badalona que es passeja amb un Audi A8 i un xofer".

Més recentment, la CUP va protestar en un comunicat per la pressió exercida per un grup de persones -"gent anònima del PSC-PSOE", segons la CUP- que "han increpat i intimidat a un grup de veïns, en el marc de la concentració de rebuig a la presència de José Montilla a Badalona".

Afegien que "personatges com Fermín Casquete, autèntic líder a l'ombra de la formació a la ciutat i la comarca i reconegut exfalangista (...), han pres part en aquests lamentables fets".

També recentment, van ser expedientats per la direcció del PSC diversos membres del partit de Badalona. Els militants expedientats són coneguts per la seva oposició a Fermín Casquete.

Però, qui és Fermín Casquete? Es tracta d'un vallisoletà de 62 anys, que va començar d'obrer del metall i que -el típic empresari fet a si mateix- actualment és el president de l'empresa de transport públic urbà de Badalona, Tusgsal.

Tusgsal (Transports Urbans i Serveis Generals) és una societat anònima laboral que es va crear el 1985, i amb uns 500 treballadors és un dels primers grups privats de transport públic de Catalunya.

El gran pes de Tusgsal prové també que s'encarrega de la gestió de la xarxa d'autobusos diürns de la comarca del Barcelonès Nord i del servei nocturn d'autobusos de la major part de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Aquesta empresa és una de les fonts del poder de Casquete. Una altra és un indubtable pes al món de l'esport, mitjançant el Club de Futbol Badalona, el que li ha proporcionat també una notable influència. La seva etapa com a destacat sindicalista de la UGT completa el quadre.

De fet, a Badalona i a la seu central de Catalunya del PSC, al carrer Nicaragua de Barcelona, tots consideren Fermín Casquete com l'autèntic home fort del partit a Badalona ia la comarca del Barcelonès Nord.

Així, les dificultats que va experimentar en el desenvolupament del seu càrrec l'anterior alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, tenen molt a veure amb el fet que la seva forma d'actuar no convencia a Casquete, encara que li va donar suport inicialment. També es diu que l'actual alcalde, Jordi Serra, està al càrrec gràcies a que ha pactat amb ell.

A Badalona també són molts els que atribueixen a Fermín Casquete el considerable retard que ha experimentat l'arribada del metro a la ciutat, perquè així es protegien els interessos de Tusgsal.

Diuen que és un paternalista, però tots admeten que la combinació de Tusgsal, el CF Badalona, el seu pas per la UGT i la seva influència en molts sectors ciutadans són factors que han propiciat el fet que al PSC local i comarcal no es mogui absolutament res sense que ho decideixi aquest polèmic personatge.

És probable que hi hagi molta llegenda urbana, però sembla evident que Fermín Casquete és, probablemene, l'home més important de Badalona en aquests moments. I, també probablement, a la important comarca del Barcelonès Nord.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#17 Esther, Barcelona, 02/04/2014 - 00:10

CUP: FOTEU UNA ULLADA AL MANGONEIG Q PORTA AQUEST PAIO AMB L'AEROBUS!!!!!!!! AUTOBUSOS BUITS A TOTHORA i FORA DELS HORARIS ESTIPULATS!!!! AIXO HO PAGUEM NOSALTRES!!!!

#16 Joaquin, Sabadell, 27/09/2013 - 13:42

En la TUS de Sabadell ocurre lo mismo.

Ya caerán

#15 antonia, badalona, 03/02/2011 - 22:57

solo queria entregar un curriculun para mi novio que esta en una situacion critica y el que tiene tanto dinero podia ayudarlo eso queria hablarlo con el es una situcion delicada mi telefono 667986095 gracias aunque no sirvio de nada el solo mira sus acciones y tiene su vida resuelta gracias.

#14 antonia, badalona, 03/02/2011 - 22:53

me alegro por el audi 8 y su chofer pero yo que fui a pedir unaz entrevista con casquete ni siquiera ,me atendieron ni me dieron hora con el soy toñy y hace muchos años que vivo en badalona y por cierto la secretaria de recepcion muy antipatica me atendio super mal de poco me echa de la empresa adeu

#13 anonimo, Badalona, 23/01/2011 - 09:36

El día que salte Badalona, reiros de Marbella.

En una asamblea de TUSGSAL, uno de CCOO, le soltó a Fermín que tenía un apartamento en Miami, y éste le invitó gustosamente a visitarlo.