Publicitat
Política · 13 d'Agost de 2021. 10:40h.

L'impotència de Podemos

A l'oposició es comprometien a baixar "la factura de la llum" quan arribessin al govern

L'impotència de Podemos

El preu de la llum tornarà a assolir avui un nou màxim històric. Per cinquè dia consecutiu la llum torna a tocar sostre amb un preu mitjà de 117,29 euros el megawatt hora, xifra que supera el rècord d'ahir dijous de 115,83 euros. L'actual govern espanyol format per PSOE i Unides Podem criticaven l'augment del preu de la llum quan estaven a l'oposició.

El 7 de novembre de 2019, a escassos dies de les eleccions generals, Podem afirmava que "baixarem la factura de la llum" i posarien "ferms a les grans elèctriques". En l'últim any, durant el mandat de l'actual govern, ha augmentat un 180%.

En les darreres hores portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha manifestat que es podria limitar el preu del megawatt hora mitjançant un Reial Decret Llei. Ahir a la Cadena SER, Echenique va parlar de la necessitat de crear "una empresa pública d'energia" que eviti "la manipulació dels preus".

De fet, l'antic líder de la formació va ser un dels polítics que es va mostrar crític amb la pujada de la llum quan estava a l'oposició. "Disparar la factura de la llum un dia com avui només demostra la cobdícia de les elèctriques. Si el Govern ho consent, serà còmplice", va publicar Iglesias el 18 de gener del 2017.

Abans d'arribar a la Moncloa, el desembre de 2017, Pedro Sánchez acusava Mariano Rajoy d'"empobrir el país". "La política energètica del Govern de Rajoy empobreix el país. El rebut de la llum s'encareix un 4,6% en el que va de desembre", deia l'actual president al seu compte de Twitter.

L'actual ministre de Consum i coordinador d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, també proposava "nacionalitzar" les companyies elèctriques l'any 2017. "Demà torna a pujar el preu de la llum. L'oligarquia ens fica la mà a la butxaca i el govern no actua. Cal nacionalitzar!", deia en una piulada.

Diferent era la posició que va adoptar el ministre el darrer 8 de gener, quan afirmava que "estem buscant solucions definitives per a una tarifa regulada que protegeixi especialment a les famílies més vulnerables".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#25 Sergi Sergio, Barcelona, 14/08/2021 - 09:54

No solo no ha han bajado sino que ha subido un 180% en un año, de traca, "de traca i mocador" . Con Rajoy subio un 4% y se rasgaban las vestiduras, con ellos un 180% (45 veces mas) y todos mudos, callados, asi son.

#23 Barretina a rosca, Black hole, 14/08/2021 - 00:35

El peronista Echenique habla de imponer el precio del MW a las compañías eléctricas por decreto ley, una vez más eso me parece inconstitucional y además la UE no lo aceptará nunca y luego vienen las multas, el problema de Unidas Podemos es que hablan como si hubiesen dado un golpe de estado y ellos los dictadores, con España fuera de la UE.

#22 Capit@n España, Purgandus populus!!, 14/08/2021 - 00:03

Hay que nacionalizar los suministros. No hay otra.

#20 Marcial Heredia, el circo de la tele, 13/08/2021 - 17:15

Nos endilgaron un cuento de llorar y lloraremos, y tanto con este timo que manipula el buen corazón de la gente y el miedo. El timo fotovoltaico no es más que un juego de manos para sacarle dinero a los consumidores de electricidad y dárselo a unos inversores particularmente espabilados. Así es la religión verde.

#19 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/08/2021 - 14:35

Rajoy subió un 4% la luz y era el fin del mundo, con el Jordi Égolea la cabeza. Estos cínicos de Pudrimos y sus mangantes socios del PSOETA la suben un 180%, que se dice pronto, y aquí no pasa nada. El Égole metido debajo de una piedra. Son todos ellos una panda de sinvergüenzas.