Publicitat
Política · 6 de Febrer de 2020. 17:53h.

L'Incasòl, la nova "estructura d'Estat"

Després de l'Agència Tributària i la Seguretat Social catalana

L'Incasòl, la nova "estructura d'Estat"

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha definit l'Institut Català del Sòl -organisme creat l'any 1980- com una "estructura d'Estat" durant la sessió plenària d'aquest dimecres. "I finalment, el decret reforça el paper de l'Incasòl, de l'Institut Català del Sòl; una estructura d'Estat, una eina imprescindible pel desenvolupament de les polítiques de sòl i habitatge en el país" ha afirmat el conseller durant el debat sobre la validació del Decret llei de mesures urgents per a millorar l'accés a l'habitatge celebrat al Parlament.

Les afirmacions del conseller Calvet es produeixen més dos anys després que el darrer Executiu de la Generalitat es vantés de la creació de l'Agència Tributària i la Seguretat Social catalana com les principals "estructures d'Estat" i part de l'obra de Govern per esdevenir un estat independent. L'Incasòl, malgrat tenir més de 40 anys d'història, esdevé ara una "estructura d'Estat" més.

El Govern de Carles Puigdemont va presentar a principis de setembre de 2017 l'Agència Tributària de Catalunya com "una estructura d'Estat fonamental", en roda de premsa acompanyat d'Oriol Junqueras.

D'altra banda, el Govern va donar llum verda el passat mes d'octubre a la creació de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya en substitució del Cesicat després que el Tribunal Constitucional anul·lés parcialment l'articulat de la llei.

Aleshores, el conseller de Polítiques Digitals i Administracions Publiques, Jordi Puigneró, va manifestar que "un país digitalment avançat necessita garantir la seguretat en l'àmbit digital".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ojotuerto, Calafell.tab, 07/02/2020 - 11:47

El Modelo del desarrollismo franquista sigue vigente. Que le pregunten a Pere Aragonés. Ladrillo y Sangrìa. Pero ahora con más costes de gestiòn pública.

#2 Carme, Barcelona, 07/02/2020 - 09:41

Es un xiringuito es un cau corrupte que maquinen per expropiar tot alló que detecten. L'acció es tan miserable que tenen personal contractat a hores per pendre nota dels noms de les busties dels edificis per saber on poden enviar falses reclamacions recaudatories amb l'excusa de que estan fent un inventari del parc inmobiliari. Vigileu la trampa

#1 no soy nadie, barcelona, 06/02/2020 - 18:17

Mejor no les cuento mis aventuras con esta "estructura de estado"...