Publicitat
Política · 8 de Gener de 2019. 18:13h.

L’independentisme abaixa el cap

El Govern aprova una cosa al Parlament, però després rebaixa el seu contingut

L’independentisme abaixa el cap

Reunió del Govern (foto: Rubén Moreno)

El Govern ha aprovat aquest dimarts els tràmits per buscar “alternatives legals” a les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional sense traspassar cap línia vermella, mentre que l’independentisme li exigia recuperar les normes per fer-les “plenament efectives” i defensar “la sobirania del poble de Catalunya”.

Els partits independentistes van aprovar una moció al Parlament que instava el Govern a traslladar a la cambra catalana “amb caràcter urgent i prioritari els projectes de llei que permetin fer plenament aplicables i efectives” les disposicions anul·lades per l’alt tribunal. “Les decisions d’un tribunal arbitrari no obstaculitzaran la legítima voluntat democràtica del poble de Catalunya”, asseverava el text.

El Govern, tanmateix, es conforma ara amb “poder posar-les en funcionament”. “El contingut d’aquestes lleis és important, i per tant, el que interessa és que puguin ser efectives per donar serveis a la ciutadania, l’economia, el medi ambient, etc.”, ha afirmat la portaveu de l’Executiu català, Elsa Artadi, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern.

“L’objectiu és que aquestes lleis funcionin”, ha ressaltat Artadi, ja sigui perquè “el Congrés dels Diputats fa modificacions que ja no creen conflicte amb lleis que nosaltres hem aprovat, tant perquè s’ha fet un acord interpretatiu, tant perquè fas un nou redactat que tingui el mateix efecte però que pugui resoldre els temes interpretatius del Constitucional”.

Les lleis que el Govern vol recuperar són les d’igualtat efectiva entre dones i homes, les de lluita contra el canvi climàtic, la d’associacions de consumidors de cànnabis i la de l’Agència de Protecció Social.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Carme, Barcelona, 09/01/2019 - 09:41

Uns farsants de cuidado, quan veuen que perillen les prebendes i els salaris i tot el que poden arrambar perilla, s'acurruquen i es pleguen de braços, i quan veuen que els poden tocar la butxaca posen les coses a nom de la dona, i quan veuen que poden anar a la presó s'escapen, i quan s'acabi el cuento desapareixeran com rates.

#9 luca, bcn, 08/01/2019 - 23:27

porque redactarlas desde un principio para que sean constitucionales es demasiado fácil, ¿verdad?

#9.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 09/01/2019 - 07:17

No es que sea demasiado fácil, es que entonces no podrían hacerse las víctimas.

#8 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España., 08/01/2019 - 21:29

Estos supremacista no se enteran de que va la película, los tiempos han cambiado, Tabarnia se ha puesto en pie y ya no soporta vuestra mezquina hipocresía, limitaos a robar y corromperos como habéis hecho hasta ahora, porque cuando Tabarnia se libere no soportará a gentuza totalitaria y corrupta, el estercolero soñado por el conde de Cobro finish!

#7 Menjamela Grandi, Anapurna, 08/01/2019 - 21:09

A qué pensáis que les huele el aliento a estos lameojetes?

#6 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 08/01/2019 - 21:07

La gallina de pell se li posa al kukluxcat pensat en un 155 indefinit propiciat pel triumvirat del achilipu

Tan be que viviem tots al l´oasi de pujol amb la maripau, la familia suque, mossen ballarin i el filiprim quan l´antiga casa pujol no tenia veleitats colpistes i nomes es dedicava a robar.

No els hi arriba la cubana al cos