Política · 4 de Febrer de 2021. 19:30h.

L'independentisme canvia de tàctica

Els propers objectius són el Barça i Pimec

L'independentisme canvia de tàctica

El sobiranisme s'ha fixat com a objectiu tenir representativitat en diferents entitats rellevants de Catalunya davant la impossibilitat de fer efectiva la independència. Davant aquest bloqueig, s'ha fixat com a pròxims objectius el FC Barcelona i la patronal Petita i mitjana empresa de Catalunya (Pimec) després de prendre el control de la Universitat de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Pere Barrios, actual vicepresident de la Cambra de Comerç, encapçalarà la candidatura independentista per presidir Pimec a les eleccions que se celebraran el proper 23 de febrer i en què finalitzarà el mandat de l'actual president, Josep González, que ha ocupat el càrrec durant 23 anys.

Barrios va ser un dels potencials candidats a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona mitjançant la candidatura Eines de País promoguda per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que finalment va optar per Joan Canadell, actual número 3 a la llista de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament del 14 de febrer.

El mateix Canadell es va mostrar partidari el passat octubre de fer una candidatura única independentista per arribar a la presidència de Camp Nou de la mateixa manera que l'ANC va aconseguir el control de la Cambra.

En aquest sentit, va dir que "el millor per al Barça és que Catalunya sigui un estat i així serà el club que el representi". "L'ANC ha de moure una candidatura. Se n'ha parlat. He parlat amb alguns dels candidats i hi ha una aproximació per aconseguir una candidatura independentista", va remarcar.

L'independentisme també s'ha fet amb el rectorar de la Universitat de Barcelona després que el catedràtic de Psicologia Joan Guàrdia, que ha defensat públicament postulats en sintonia amb l'ANC, fos escollit rector de la UB el passat mes de desembre. Guàrdia va aconseguir el 54% dels vots desbancant així el fins aleshores rector, Joan Elias.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#16 Purria lazi, Mollerussa, 06/02/2021 - 06:57

Y una de las primeras medidas que proponen es obligar a Messi a hablar catalán sí o sí bajo la amenaza de hacerle escuchar la discografía completa de Lluís Llach si no se aviene.

#15 Sergi Sergio, Barcelona, 05/02/2021 - 14:11

Ninguna novedad, es lo que llevan haciendo desde hace 40 años, intentar invadirlo todo, ocuparlo todo, intoxicarlo todo, corromperlo todo, podrirlo todo, ensuciarlo todo.
Cosa que tocan cosa que hunden.

#14 Marcial, Santa Coloma, 05/02/2021 - 10:18

Ellos ocuparán el Barça y la Pimec. Nosotros recuperaremos la generalitat y tvtres. Sin la pasta ni la tele serán irrelevantes.

#13 Masias , Mis posaderas , 05/02/2021 - 09:15

Vaya pandilla de zarrapastrosos con pintas de quinquis

La verdad que la foto no tiene desperdicio

#12 Adrián, Barcelona, 05/02/2021 - 08:06

Mediante la justicia y la Agencia Tributaria, habría que hacerles la vida mucho más agradable y amena a los líderes o ideólogos de estos movimientos.

#12.1 Andapandensia si o si, Barcelona, 05/02/2021 - 11:15

Totalmente de acuerdo. Tendrían que hacer que la Elisenda Paluzie ya se levantara por las mañanas llorando.