Publicitat
Política · 2 d'Octubre de 2018. 18:28h.

L’independentisme confia que les sentències revifin el procés

Torra considera que “l’Estat estarà legitimant el dret de Catalunya a l’autodeterminació”

L’independentisme confia que les sentències revifin el procés

Quim Torra, Pere Aragonès i Elsa Artadi (foto: Job Vermeulen)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que rebutjarà qualsevol sentència condemnatòria pels líders independentistes i ha avisat que una condemna “serà el punt d’inflexió i de no retorn per aquesta legislatura”. “No podem acceptar cap sentència que no sigui l'arxivament immediat del cas. Si l'Estat espanyol condemna els presos polítics, estarà legitimant el dret de Catalunya a l'autodeterminació”, ha afirmat durant el Debat de Política General.

Torra ha afegit que “si l’Estat condemna els presos polítics, estarà condemnant la majoria del poble de Catalunya. Pensen que no reaccionarem? Pensen que no reaccionaré?”. “Tinc l’obligació i la determinació de canalitzar el rebuig majoritari per unes sentències que no poden ser fruit de la llei, sinó de la venjança”, ha manifestat.

El president del Govern ha considerat que “el dia de les sentència serà el dia d’una altre victòria”, encara que no ha concretat quina serà la resposta de l’Executiu català davant una possible condemna per als polítics presos. Finalment, ha assegurant que “estem aquí per fer efectiva la República catalana”. "No som aquí per gestionar una autonomia, sinó per construir la República catalana”, ha conclòs Torra.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#26 Alcoberro´s, Barcelona, 03/10/2018 - 10:00

Sentencias+cambio de gobierno es España=final de la autonomía catalana.

#25 josemiguel, El Prat de Llobregat, 03/10/2018 - 08:59

Yo soy de la teoría contraria.El nacionalismo-independentismo baja cuando el estado muestra su autoridad.Y crece cuando se muestra timorato(con los eufemismos de diálogo,desinflamación,tender puentes,etc)

#24 Agustin, Barcelona, 03/10/2018 - 08:33

Os vais a quedar con las ganas. El prusés está kaputt. Fuera de cuatro niñatos anti-todo que solo van a liarla a los sitios, cada vez sois menos.

#23 Neus V., Barcelona, 03/10/2018 - 08:20

Molt parlar pero res de res, només pot passar a l'història com el pitjor i mes funest personatge alimentat per un odi visceral, teatral i literal perque a l'hora de la veritat tot es fum, i podria tenir també una petita resenya historica si obris les portes de les presons, pero això ni en somnis, tot i que el meu somni es veure'l a ell dins

#22 Cris, Barcelona , 03/10/2018 - 08:13

Para ellos reavivar el proceso = espero que volváis a salir a la calle los independentistas y si la liais y hay palos, son daños colaterales. Menudos manipuladores irresponsables.