Publicitat
Política · 14 de Juliol de 2020. 17:00h.

L'independentisme culpa l'Estat de l'espionatge a Torrent

El president del Parlament demana “posar fi a la guerra bruta”

L'independentisme culpa l'Estat de l'espionatge a Torrent

El president del Parlament, Roger Torrent, en una imatge d'arxiu

El president del Parlament, Rooger Torrent, ha demanat al Govern espanyol “posar fi a la guerra bruta contra l'independentisme” arran de les informacions aparegudes aquest dimarts a El País i The Guardian que assenyalen que el seu telèfon mòbil hauria estat ser espiat amb una programa informàtic israelià.

Torrent ha assegurat que si el Govern espanyol “tenia coneixements d'aquests fets n'hauria estat còmplice d'un delicte”. El president del Parlament també ha demanat a l'Executiu central “quina opinió té respecte aquest cas d'espionatge polític” i ha reblat que “és imprescindible que aquest cas serveixi per posar fi a la guerra bruta contra l'independentisme”. “Anirem fins al final perquè s'esclareixi la veritat”, ha manifestat en una declaració institucional.

La portaveu del Govern , Mertixell Budó, també ha reclamat “saber-ho tot i que s'arribi fins al final”. “Que coneguem la veritat d'aquests fets per poder prendre les determinacions que haguem de prendre, però en aquest moments m'esperaria a demanar l'a investigació i que s'aclareixi d'on prové aquest espionatge”.

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, de la seva banda, ha exigit a l'Estat espanyol que “assumeixi les responsabilitats que tingui”. “O bé no sabien res i el govern espanyol està completament en fals. O probablement ho sabien i per tant són còmplices d'aquesta vulneració de drets fonamentals cap a la persona del president del Parlament”, ha assenyalat Vilalta.

També la CUP ha culpat el Govern espanyol de l'espionatge a Roger Torrent. La diputada de la formació antisistema, Maria Sirvent, ha declarat que “aquesta és una pràctica habitual dels aparells d'Estat”. “Això va passar l'any 2019, segons les informacions aparegudes, i en aquell moment el PSOE estava al govern i això ens demostra novament que aquesta Estat és un Estat irreformable”, ha dit.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 EduardR, BCN, 15/07/2020 - 09:46

Pues yo no estaria muy tranquilo si fuera de los espiados... como se filtre el contenido nos vamos a reir un rato... que posiblemente se filtrará. Para más referencias, que le pregunten el tema a Pablo Iglesias....

#9 Luigi, Tabarnia, 15/07/2020 - 09:09

La polémica del espionaje no es nueva en Cat. No hay más que recordar el caso polémico en 2013 denunciado por Alicia S Camacho. Y no había información sobre seguimiento a personas en los papeles que iban a quemar los Mossos?

#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/07/2020 - 00:58

"Puigdemont intentó comprar en Israel material de espionaje por 27 millones. El Gobierno de la Generalitat envió una delegación a Tel Aviv el 16 de noviembre de 2016 para reunirse con representantes de una empresa de ciberseguridad y montar su CNI"

elconfidencial.com 19-3-2018

La querencia que el sindicat del crim convergent sempre ha tingut

#8.1 Espíes VIP, Chez Titole, 15/07/2020 - 11:56

És que van arribar a Israel amb uns pins a l'americana que deien: "Departament d'espionatge.cat" i als jueus els va semblar poc discret.

#7 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ..PONTELA PONSELA LA MASCARETA PER LA TEVA SALUT I LA DELS TEUS FAMILIARS , SI E.R.C. PIENSA SUPONE EL GOVIERNO ESPAÑOL LOS A HECHO ESPIAR DEBEN RROMPER ENSEGUIDA CON ELL, 14/07/2020 - 23:54

Aqui hay una cosa clara E.R.C. No puede CULPAR AL ESTADO ESPAÑOL De ser quienes estan espiando a politics de E.R.C. Y a la vez dandole tori su apoyo incondicional . NO Puede aprobar los presupuestos ni nada si piensan QUEL PRESIDENTE DE ESPAÑA Pedro Sanchez el P.S.O.E. EL Govierno Español . Estan detras del Espionaje .

#6 Espionatges, Barcelona, 14/07/2020 - 23:09

Venint d'aquests fantasmes "cizañeros" i més embusteros que en calces, molt poc creïble aquesta història, no crec que desperti gaire interés Roger Torrent, recorda el tio de mitjana edat perseguint a Eduard Pujol en patinet